Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έρευνα για τα «παιδιά της διπλανής πόρτας» (του Μητσοτάκη) αναγκάστηκε να ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Υπό το βάρος της κατακραυγής και αφού τα βίντεο με τις χουλιγκανικού τύπου επιθέσεις και ρατσιστικές συμπεριφορές έκαναν το γύρω του κόσμου, η ΕΛ.ΑΣ αναγκάστηκε αναγκάστηκε να προβεί σε ανακοίνωση για να δηλώσει ότι θα διενεργήσει έρευνα για τη συμπεριφορά των «παιδιών της διπλανής πόρτας».

Μια ανακοίνωση που ήρθε -αναγκαστικά- μετά τη δήλωση Μητσοτάκη που υπερασπίστηκε τους ΜΑΤατζήδες ενώ τα social media είχαν ήδη πλημμυρίσει από εικόνες πρωτοφανούς «κανονικότητας».

Πέρα από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η συμπεριφορά των εν λόγω ανθρωποειδών λίγο πριν την αναχώρησή τους από τη Χίο εμπίπτει πλέον στην ευθύνη του εισαγγελέα στα πλαίσια του Αυτοφώρου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για το ζήτημα, αναφέρεται:

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώριση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.