Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έρευνα για τη σύλληψη 90χρονης διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ – Τι ακριβώς διερευνά;

Τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη σύλληψη 90χρονης που πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές κάλτσες (τερτίκια) που φτιάχνει η ίδια στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, με τη δημοσιοποίηση του σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε σήμερα εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Το ζήτημα όμως είναι ότι διερευνά το υπό ποιες συνθήκες έγινε η «η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας» και όχι αυτή καθ’ αυτή η αδιανόητη προσαγωγή μιας 90χρονης που έκανε το έγκλημα να πουλά τα τερλίκια που έπλεκε για να ζήσει, για να μη βαρύνει τα παιδιά της που κι αυτά δίνουν (πιθανά) το δικό τους αγώνα επιβίωσης. Γιατί αν της έφτανε η σύνταξη, για το φαγητό και τα φάρμακα δε θα ήταν στη λαϊκή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 90χρονη προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία.

Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να της πάρουν αποτυπώματα και να την αφήσουν ελεύθερη και παράλληλα να σχηματίσουν δικογραφία, την οποία να του στείλουν, κάτι το οποίο και έγινε (Μια διαδικασία δηλαδή που ακολουθείται για κοινούς εγκληματίες, απατεώνες κλπ).

Συνέλαβαν 90χρονη γιατί πουλούσε χωρίς άδεια τερλίκια (μάλλινες παντόφλες)