Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έρευνα: Πολλοί Ουκρανοί νοσταλγούν την Σοβιετική Ένωση

Ένα μεγάλο μέρος του Ουκρανικού πληθυσμού νοσταλγεί την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό αποκαλύπτει κοινωνιολογική έρευνα, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πράβντα της Ουκρανίας» και αναπαράγει η ιστοσελίδα Sputnik στα Γερμανικά στις 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Περίπου το 43% των Ουκρανών και το 51% των κατοίκων του Donbass πιστεύουν πως η ζωή τους ήταν καλύτερη την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό είναι αποτέλεσμα μελέτης της ερευνητικής ομάδας «Kalmiusska Grupa» και της εταιρείας έρευνας γνώμης, GfK, στην Ουκρανία σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Ο αριθμός των ατόμων που προτιμούν την σημερινή ζωή πλειοψηφεί μόνο στο δυτικό τμήμα της χώρας. Το 54% των Δυτικών Ουκρανών υποστηρίζουν αυτή την άποψη ενώ το 31% είναι αντίθετοι.

Δεν είναι σωστή η πολιτική του Αποκομμουνισμού του Κιέβου με την απομάκρυνση όλων των Σοβιετικών και κομμουνιστικών συμβόλων και στοιχείων στην κοινωνία και την καθημερινή ζωή, σύμφωνα με περίπου το ένα τρίτο των Ουκρανών και σχεδόν το μισό του πληθυσμού της Donbass,.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε τέταρτος Ουκρανός και κάθε τρίτος κάτοικος της περιοχής Donbass πιστευει στην αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης και ότι αυτή πρέπει να περιλαμβάνει και την Ουκρανία.

Τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά και αισιόδοξα αν πάρουμε υπόψιν το φασιστικό καθεστώς που κυβερνά σήμερα την Ουκρανία, τις διώξεις των κομμουνιστών και την απομάκρυνση οτιδήποτε θυμίζει την εποχή του σοσιαλισμού.