Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έρη Ρίτσου, γιατί ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές;

Θέσαμε στην Έρη Ρίτσου, υποψήφια στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, το ερώτημα «Γιατί ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου»:

Ερη Ρίτσου: Γιατί ψηφίζουμε ΚΚΕ; Για τους ίδιους πάντα λόγους Γιατί είναι ένα κόμμα που αγωνίζεται για τους ανθρώπους του μεροκάματου και του μηνιάτικου, για τη νεολαία, για τη δουλειά, για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, με πάλη καθημερινή μέσα και έξω απ’ τη Βουλή και περισσότερο απ’ ό,τι οι δυνάμεις του το επιτρέπουν. Γιατί είναι ένα κόμμα, το μοναδικό, που προτείνει μια άλλη πολιτική, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και οραματίζεται μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα προσφέρουν αυτό που μπορούν και θα απολαμβάνουν αυτό που χρειάζονται.

Γιατί ψηφίζουμε τώρα ΚΚΕ; Γιατί δοκιμάσαμε και τους μεν και τους δε και διαπιστώσαμε πως παρ’ όλες τις λεκτικές τους διαφορές στην πράξη καταλήγουν στα ίδια, αφήνοντας στο απυρόβλητο και ενισχύοντας τους οικονομικά ισχυρούς, φορτώνοντας όλα τα βάρη σ’ αυτούς που παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Γιατί είδαμε πως η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο ήταν αυτή του ΚΚΕ απέναντι σ’ ένα μέτωπο φωνασκούντων και ενίοτε χυδαιολογούντων μονομάχων, που όμως από κοινού ψήφιζαν τα μνημόνια και τα υπαγορευμένα απ’ τα μνημόνια μέτρα. Αυτή η φωνή, αυτή η πραγματική αντιπολίτευση είναι σημαντικό να υπάρχει και στο επόμενο κοινοβούλιο, ,όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη. Για τούτο, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη για τα συμφέροντα αυτών που κάποτε αποκαλούσαν «μη προνομιούχους» και που σήμερα βιώνουν την περαιτέρω έως και απόλυτη φτωχοποίησή τους, για τα συμφέροντα όλων των δοκιμαζόμενων ανθρώπων αυτής της χώρας.”

2a

Ρίτσου Ελευθερία (Έρη), συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1955 στη Σάμο, όπου και μεγάλωσε. Γονείς της ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος και η γιατρός Γαρυφαλιώ Γεωργιάδου – Ρίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2010. Έχει εκδώσει βιβλία για παιδιά και μεγάλους.

Υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ το 2014 και υποψήφια βουλευτής, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το 2015.