Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έτσι έχει η πραγματικότητα σχετικά με το δανεισμό του ΚΚΕ – Η προσπάθεια σπίλωσης του ΚΚΕ δεν θα περάσει

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης του ΚΚΕ, για να το τσουβαλιάσουν με αστικά κόμματα σχετικά με το θέμα του δανεισμού από τράπεζες, «δούλεψαν» τα γνωστά δημοσιογραφικά «ρουλεμάν», μερίδα Μέσων Ενημέρωσης με παρόμοια πολιτική αφετηρία, που άφησαν να αιωρούνται υπόνοιες για τον τρόπο δανεισμού του ΚΚΕ.

Έτσι, κάποια μέσα, δημοσίευσαν είδηση – πληροφορία ότι: Εξήντα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της πρώην Αγροτικής, καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς σχετικά με το θέμα των επισφαλών δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων μέχρι το 2012. Πρόκειται για τη συνέχεια της έρευνας που είχε τεθεί στο αρχείο και ανακινήθηκε εν νέου το 2017, μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Επίσης, θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) που ήταν υπεύθυνοι για οικονομικά των κομμάτων αυτών τη συγκεκριμένη περίοδο.

Είναι προφανές ότι στα παραπάνω δημοσιεύματα υπάρχει ξεκάθαρος στόχος να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και να το τσουβαλιάσουν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός μάλιστα ότι η «είδηση» αυτή διέρρευσε από την εισαγγελία, προκάλεσε εύλογες απορίες ακόμα και σε μερίδα των δημοσιογράφων, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτηματικά για το ποια σκοπιμότητα υπηρετεί μια τόσο χοντροκομμένη παραποίηση της αλήθειας.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

– Οι δανειοδοτήσεις προς το ΚΚΕ έγιναν με απόλυτα σύννομο τρόπο: Με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων των τραπεζών και στο πλαίσιο της πιστοδοτικής πολιτικής τους, αφού λήφθηκαν υπόψη και τηρήθηκαν αυστηρά οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τόσο από τους κανονισμούς πιστοδοτήσεών τους, όσο και από το κανονιστικό πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

– Οι δανειοδοτήσεις έγιναν με πλήρεις, ισχυρότατες και επαρκέστατες εξασφαλίσεις, με επιτόκια ανάλογα προς την εκάστοτε ακολουθούμενη πολιτική τους. Και όχι ασφαλώς με όρους ευνοϊκούς για το ΚΚΕ και ασύμβατους με την τραπεζική πρακτική.

– Μάλιστα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 2017 για τα δάνεια και τα οικονομικά των κομμάτων αναφέρει μια σειρά στοιχεία για να καταλήξει ότι «αυτά διασφαλίζουν την ομαλή αποπληρωμή των δανειοδοτήσεων που το ΚΚΕ έχει λάβει». Συνεχίζει: «Κατά συνέπεια, προδήλως δεν ευσταθεί καμία υπόνοια κατά του ΚΚΕ για τη χορήγηση του δανείου από την Εθνική Τράπεζα, αφού αυτό χορηγήθηκε με πλήρη γνώση της πιστοληπτικής ικανότητας του Κόμματος εκ μέρους των τραπεζών και με πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων τους ως δανειστριών και είναι όλα ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά».

– Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεση της Ειδικής Ερευνάς της για το θέμα των δανείων το 2012, αναφέρει για το ΚΚΕ: «Οι δανειακές υποχρεώσεις του ΚΚΕ εκπληρώνονται κανονικά μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου δεν έχουν καταγγελθεί και δεν υπάρχουν στοιχεία προβλέψης απομείωσής τους στις τράπεζες. Με βάση το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομικών του ΚΚΕ εκτιμάται ότι η ομαλή αποπληρωμή των δανείων είναι εξασφαλισμένη».

Ύστερα από τα παραπάνω, γίνεται καθαρό ότι η προσπάθεια σπίλωσης του ΚΚΕ δεν θα περάσει, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.

Πηγή: 902.gr

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησής του με δημοσιεύματα για τα δάνεια των κομμάτων