• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έχουν πάρει την κάτω βόλτα…

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

H σαπίλα και η σήψη στην οποία έχει οδηγηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα αποτυπώνεται σε όσα τραγελαφικά εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες.

Οι γκαζόζες, συγνώμη οι βουλευτές, πάνε κι έρχονται από το ένα κόμμα στο άλλο, έχοντας στις αποσκευές τους ηχητικά ντοκουμέντα που θα εκθέσουν αυτούς που θα τους εκθέσουν…

«Γυρολόγοι», «γραφικοί», «γελοίοι», «αλητήριοι», «λεβέντες», «κουραμπιέδες», «κότες», «νυφούλες», «τσογλάνια», όλος ο θίασος επί σκηνής στο «Καφενείον η Ελλάς» ρίχνει βρωμόνερα ο ένας στον άλλον.

Στα τηλεοπτικά πάνελ «γυρολόγοι» και «γραφικοί» γίνονται μαλλιά κουβάρια και στην πίστα του Κραουνάκη χορεύουν …λεβέντες, παλικάρια.

Από καιρό έχουν πάρει την κατιούσα και μαζί συμπαρασύρουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή όλων μας.

«Μας έχουν» και μας χορεύουν στο ταψί. «Μας έχουν» και μας ταΐζουν με σανό, το μόνο εν αφθονία.

Μέσα σε αυτόν το ζόφο, μέσα σε αυτήν τη σήψη που βλέπουμε εντός και εκτός Βουλής υπάρχει το ΚΚΕ που όπως γράφει και η Ακρίτα «κρατάει ένα επίπεδο, να τα λέμε αυτά».

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook