Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ή με την Κούβα ή με τους φονιάδες ιμπεριαλιστές

Διέπραξαν το πλέον ειδεχθές έγκλημα πολέμου στην Ιστορία: Την ρήψη της ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι. Είναι υπεύθυνοι για σωρεία ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ξεριζωμένους: Κορέα, Γουατεμάλα, Βιετνάμ, Κονγκό, Καμπότζη, Χιλή, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Λίβανος, Παναμάς, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Σομαλία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι, Συρία, κλπ.

Είναι οι ίδιοι που στήριξαν αιματοβαμμένα δικτατορικά καθεστωτα, από τον Σουχάρτο και τον Πινοσέτ μέχρι την ελληνική Χούντα. Οι ίδιοι που όταν δεν μακελεύουν άλλους λαούς, δολοφονούν τα ίδια τα «παιδιά» τους εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην Κούβα έχουν επιβάλλει εδώ και πάνω από 60 χρόνια έναν απάνθρωπο, γενοκτονικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχει κοστίσει στον Κουβανικό λαό πάνω από 145 δισεκατομμυρία δολάρια. Εδώ και έξι δεκαετίες, οι αμερικάνικες κυβερνήσεις (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων) δεν σταμάτησαν να μηχανοραφούν και να σχεδιάζουν αντεπαναστατικές, υπονομευτικές ενέργειες ενάντια στο Νησί της Επανάστασης. Σήμερα επιχειρούν και πάλι να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στην Κούβα χρησιμοποιώντας πληθώρα προπαγανδιστικών μηχανισμών και εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες και ελλείψεις που προκαλεί το εμπάργκο και οι κυρώσεις που οι ίδιοι έχουν επιβάλλει!

Ο λόγος φυσικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την χώρα-δυνάστη και δολοφόνο των λαών. Ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά τα εγκλήματα της υπερδύναμης. Ο Αντιαμερικανισμός υπάρχει και εκφράζεται ως αντίθεση στην βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των αμερικανικών κυβερνήσεων.

Κάτω τα χέρια από την Κούβα!

Με τα συνθήματα «Η Κούβα δεν είναι μοναχή, είναι μαζί της όλοι οι λαοί» και «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ανατροπής της επανάστασης στην Κούβα, έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν στην είσοδο του προξενείου αφίσες με τη μορφή του Φιντέλ Κάστρο και το ψήφισμα της ΕΔΥΕΘ στο οποίο καταγράφονται τα αιτήματα για τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικανικού αποκλεισμού, την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γκουαντάναμο που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ, την άρση κάθε είδους κυρώσεων και προκλητικών δράσεων όπως και να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.

Αντίστοιχα, στην Αθήνα, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καλεί τα μέλη του και όλους τους φίλους του κουβανικού λαού, τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Δευτέρα 15/11, στις 12 το μεσημέρι. Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλεί και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

che guevara 008