Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ίδρυμα Νιάρχος: Μεταξωτά βρακιά αλλά καμία επιδεξιότητα στους…

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ο απεγκλωβισμός ανθρώπων από ασανσέρ είναι μια απλή διαδικασία. Το ασανσέρ κατεβαίνει χειροκίνητα στον όροφο, ανοίγουν την πόρτα και βγάζουν τον κόσμο έξω. Χρειάζονται μόνο κάποιος που να γνωρίζει την διαδικασία. Αυτός ο κάποιος όμως αποδείχθηκε είδος εν ανεπάρκεια στο κτίριο – «δωρεά», που μας έχει στοιχίσει ο κούκος αηδόνι, του ιδρύματος όπου ξεπουλήσαμε τον πολιτισμό μας και πληρώνουμε κι από πάνω ιλιγγιώδη ποσά. Μία ώρα και τριάντα λεπτά (20:15-21:45) μείνανε τα σαράντα παιδιά της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκλωβισμένα στο ασανσέρ, την Κυριακή 28/1/18. Πλήρης η ανικανότητα διαχείρισης και η εγκληματική ανοργανωσιά για την αντιμετώπιση ακόμη κι ενός τόσο απλού συμβάντος. Η δε Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από τους γονείς στις 21:10 μιας και οι… Ιδρυματικοί ούτε αυτό δεν στάθηκαν ικανοί να κάνουν.

Κάποια παιδιά λιποθύμησαν. Όλα βγήκαν σοκαρισμένα. Γιατρός στο περιβόητο Ίδρυμα Νιάρχου δεν προβλέπεται.

Κι όμως, χρειάστηκε να πνιγούν πολλοί ναυτικοί στα φουνταρισμένα Liberties του Νιάρχου, για να ‘χουμε σήμερα να ξεπουλάμε τον πολιτισμό.

Για το γεγονός ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός δήλωσε:

«Την παρουσία πυροσβεστών και γιατρού υπηρεσίας σε ΚΑΘΕ παράσταση της ΕΛΣ και όλων των κρατικών σκηνών είναι το αυτονόητο που πρέπει να εξασφαλίσει το ανάξιο αυτό κράτος ΤΩΡΑ, που μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτικών και αδιαφορεί εγκληματικά γι’ αυτή των πολιτών… Τη συμπαράσταση μου στα υπέροχα παιδιά της χορωδίας που εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα στο ασανσέρ, “έχασαν” την είσοδο τους στην παράσταση αλλά όχι το χαμόγελο τους».Επίσης ένας από τους γονείς των παιδιών ο κ. Τάσος Κώνστας καταγγέλλει:

Τριάντα οκτώ παιδιά της χορωδίας ΕΛΣ εγκλωβίστηκαν για μιάμιση ώρα σε ασανσέρ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο