Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αίτημα πτυχιούχων Ιατρικής στον υπ. Υγείας γα αποκατάσταση αναγνωρισμένης αδικίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ 2020 ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣΤΟΥ ΑΠΘΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ

Κύριε Υπουργέ!

Εμείς οι πτυχιούχοι 2020 της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. απευθυνόμαστε σε σας και ζητάμε να «διορθώσετε» την κατάφωρη αδικία που εκτυλίσσεται σε βάρος μας και αφορά στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για την απόκτηση της βεβαίωσης άδειας άσκησης επαγγέλματος, απαραίτητο έγγραφο στην κατάθεση αιτήσεων για έναρξη ιατρικής ειδικότητας.

Η ένστασή μας έχει να κάνει με τις ενέργειες στο κρίσιμο αυτό σημείο, από τον ΠΙΣ.

Συγκεκριμένα ο ΠΙΣ στην ανακοίνωσή του«Ενημέρωση για τις Άδειες Ασκήσεως Επαγγέλματος» (28/07/2020)διαβεβαίωνε πως«… όσοι πτυχιούχοι υποβάλλουν αίτηση για λήψη Βεβαίωσης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος από τις 5 Αυγούστου 2020, θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση υποβολής αίτησης στην οποία θα αναγράφεται ο Αριθμός Πρωτοκόλλου, μαζικά την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 μετά τις 15:00, προκειμένου να την καταθέσουν στις αντίστοιχες Περιφέρειες για να μπουν στη σειρά αναμονής για ειδικότητα.»

Όμως, στις 06/08/2020 διαπιστώσαμε πως η διαδικασία αυτή δεν τηρήθηκε και παρακάμφθηκε από τον ίδιο τον ΠΙΣ, καθώς «είδαμε» ότι ορισμένοι συμφοιτητές μας είχαν λάβει τις βεβαιώσεις άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ήδη από τις 05/08/2020 και 06/08/2020!

Σε έγγραφη διαμαρτυρία μας,ο ΠΙΣ απάντησε με ανακοίνωσή του στις 07/08/2020, ότι αυτό έγινε λαθεμένα: «… Στις 16:00, λόγω του τεράστιου όγκου, απεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 286 απαντητικά μηνύματα, με τους κωδικούς πληρωμής,που συνοδεύονταν εκ παραδρομής και με τους αριθμούς πρωτοκόλλου των αιτήσεων, τους οποίους δεν έπρεπε να έχουν οι αιτούντες στην κατοχή τους πριν από τις 14/08/2020, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση του ΠΙΣ».(«Ανακοίνωση σχετικά με την υποβολή αδειών άσκησης ιατρικού επαγγέλματος στις5/8/2020»)

Θεωρούμε ότι η αναγνώριση ενός λάθους, έχει αξία όταν αυτό –το λάθος –διορθώνεται. Θεωρούμε, επίσης, ότι ζούμε σε μία ευνομούμενη χώρα, όπου η αρχή της νομιμότητας, της ισότητας και της χρηστής διοίκησης εξακολουθούν να ισχύουν και να τηρούνται.

Γι’ αυτό ζητάμε από εσάς:

α) να ακυρωθούν όσες αιτήσεις πτυχιούχων έγιναν δεκτές (!) και πήραν σειρά προτεραιότητας (!) για αναμονή Ειδικότητας στις Υ.ΠΕ. της χώρας ήδη από τις 05/08/2020 και εξής.

και β) να ισχύσει ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων στις λίστες αναμονής για ειδικότητα στις Υ.ΠΕ. της χώρας η 17/08/2020, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι πτυχιούχοι έχουν λάβει από τον ΠΙΣ τη Βεβαίωση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος.

Ενδιαφερθείτε, κύριε Υπουργέ,ώστε να μην χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς και να μην επικρατήσουν η ανισότητα και τα καιροσκοπικά συμφέροντα των λίγων.Ας μην γίνει αιτία η ολιγωρία σας να θεωρήσει κανείς ότι στη χώρα αυτή, η αδικία είναι ισχυρότερη από το δίκαιο, η ανομία από τη νομιμότητα, η αυθαιρεσία από τη χρηστή διοίκηση.

Θεσσαλονίκη 10/08/2020

«Κατάφορη αδικία σε βάρος των νέων πτυχιούχων Ιατρικής»