Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε η Euromedica

Η διοίκηση της Euromedica ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε δεκτή η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 106α παρ. 6 Ν. 3588/2007 που κατέθεσε με σκοπό «την πλήρη εξυγίανση και τη μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπαγωγή στο 106α «δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί η εταιρεία, με βάση τις δυνατότητές της, στη ρύθμιση των οφειλών της καθώς και στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) που θα διασφαλίσει όχι μόνο την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξή της».

Στην κατεύθυνση αυτή, η «Healthcare Investors», στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία, έχει ήδη καταβάλει περίπου 6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει μέχρι να αποκαταστήσει την κερδοφόρα λειτουργία της και να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, ενώ σκοπεύει να επενδύσει άλλα 4 εκατ. ευρώ άμεσα. Μέσω του business plan οι επενδυτές αναμένονται να επενδύσουν σημαντικά περισσότερα ποσά για την ανάταξη της εταιρείας και για να καταστεί βιώσιμη εκ νέου.

Επιπροσθέτως, η «Εuromedica» Δωδεκανήσου κατέθεσε ήδη αίτηση κατά το άρθρο 106β η οποία εκδικάζεται στις 5 Μάρτη 2020. Ο στρατηγικός επενδυτής αναμένεται να επενδύσει στη Ρόδο ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ήδη εκπονηθεί business plan που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της «Euromedica» Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)