Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αγιά Σοφιά: Δε θα διστάσουν να δώσουν στην Τουρκία οποιοδήποτε αντάλλαγμα

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Αγιά Σοφιά: Η εκκλησία, η αστικές πολιτικές δυνάμεις κλπ τοποθετούμενοι επί της απόφασης Ερντογάν να μετατρέψει την Αγια Σοφιά σε τζαμί, κάνουν λόγο για μια ενέργεια του με εθνικιστικά κίνητρα και στόχευση.

Αυτό είναι το ήσσονος σημασίας που συνειδητά προβάλλεται, για να κρυφτεί η ουσία. Η απόφαση για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, είναι μια ενέργεια ενταγμένη στους ευρύτερους σχεδιασμούς, παζάρια και ανταλλάγματα στην περιοχή. Μην ξεχνάμε, ότι για να αποσπάσουν την Τουρκία (σημαντικός εταίρος τος)  από την επιρροή της Ρωσίας δε θα διστάσουν να της δώσουν οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Τη φόρμουλα θα τη βρουν.

Την επιθετικότητα της τουρκικής άρχουσας τάξης, όχι μόνο ανέχονται αλλά (κατά περίσταση) και ενθαρρύνουν τόσο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ.

(Οι όποιες αντιδράσεις τους στην απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά ήταν χλιαρές, ρουτίνας , η δε «ορθόδοξη» Ρωσία ούτε ανακοίνωση δεν έβγαλε…)

Ταυτόχρονα, έχουν και την ευκαιρία με το να προσανατολίζουν σε θρησκευτικές και εθνικές πτυχές της υπόθεσης να υποδαυλίζουν τα εθνικιστικά, και θρησκευτικά πάθη στη λογική του διαίρει και βασίλευε, προϋπόθεση για να περάσουν τα όποια σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή.

banner aggoules