Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αγνοούνται δύο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς αναφέρει δημοσίευμα των βρετανικών «Times»

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times» στο οποίο αναφέρεται ότι αγνοείται η τύχη δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Σε ανταπόκριση της από την Αθήνα, η λονδρέζικη εφημερίδα δημοσιεύει καταγγελία μιας δικηγόρου που υποστηρίζει ότι οι οι Halit Cetin και Fatih Arik εξαφανίσθηκαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έγιναν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης. Το δημοσίευμα εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με το αν οι εξαφανισθέντες Τούρκοι αξιωματικοί ανταλλάχθηκαν με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Σύμφωνα με την Στ. Τομαρά, η οποία εμφανίζεται ως η συνήγορος των δύο Τούρκων, οι δυο άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και ενδέχεται να έχουν επιστραφεί στην Τουρκία για ανταλλαγή κρατουμένων. 

Την πληροφορία αυτή διαψεύδει σχετική ανάρτηση της ειδησεογραφικής σελίδας του «ΣΚΑΪ», όπου οι συνήγοροι των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών επισημαίνουν ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν από τους οκτώ και πως κανείς τους δεν έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», «ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους».