Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αγωνία για την Δήμητρα της Λέσβου – Φόβοι ότι έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου

Ο 64χρονος Δημήτρης Καλογιάννης από την Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου, γνωστός ως «Δήμητρα», είχε εξαφανιστεί στις 6 Απριλίου από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Η «Γραμμή Ζωής» ειδοποιήθηκε από τους οικείους του αρκετές μέρες αργότερα, στις 26 Μαΐου, και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Σήμερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο 64χρονος είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη και η σορός του αναγνωρίστηκε από τον αδερφό του. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Το νεκρό από τη σύγκρουση και εγκατάλειψη στο δρόμο σώμα, αναγνωρίστηκε από τον αδελφό της. Ο αδελφός της αναγνώρισε νεκρό, το σώμα που δεν αναγνώρισε ποτέ ζωντανό. Δημήτρη την έλεγαν, έκαναν μια ζωή λάθος το φύλο. Όλα έγιναν για να αναγνωριστεί το φύλο μόνο όταν το σώμα παρέδωσε… RIP Δημητράκη».

Με ανάρτησή της η Πάολα Ρεβενιώτη επιβεβαιώνει την τραγική είδηση γράφοντας: «Δυστυχώς η κοινωνία μάλλον τα κατάφερε να εξοντώσει την Δήμητρα. Είμαι πολύ συντετριμμένη αν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο διοικητής του Silver alert, σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από την οικογένεια και για την ολιγωρία της αστυνομίας για την τύχη αυτού του γλυκύτατου ανθρώπου. Δεν μπορώ να συνέλθω από την στεναχώρια μου».

Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η «Δήμητρα» να έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στις 9 Απριλίου. Ο ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμο Κουρούκλη, αναμένονται τα αποτέλεσμα του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε εγκαταλειφθεί σε τροχαίο. «Λέμε ότι μπορεί να είναι ο Δημήτρης… Από τις 26 Μαΐου 2021, ημέρα της ενεργοποίησης του κοινωνικού συναγερμού μέχρι σήμερα δεχθήκαμε 3.742 κλήσεις αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν», ανέφερε.

Η «Δήμητρα» της Λέσβου

O Δημήτρης Καλογιάννης μεγάλωσε στη Σκάλα Συκαμιάς στη Λέσβο. Από τα εφηβικά του χρόνια αισθάνονταν διαφορετικός και ομολόγησε στους γονείς του ότι είναι γυναίκα. Η παραδοχή του αυτή ποδήγησε τους γονείς του να τον στείλουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Σε ηλικία 20 ετών η Δήμητρα έφησε από το νησί της Λέσβου με προορισμό την Αθήνα όπου έζησε άστεγη για σχεδόν πέντε χρόνια.

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα όταν η μητέρα του αρρώστησε. Τα μεγαλύτερα αδέλφια της είχαν από καιρό εγκαταλείψει το χωριό και κανείς άλλος δεν θα φρόντιζε για τη μητέρα. Έζησε μαζί της και την φρόντισε για τα επόμενα 25 χρόνια.

Το 2015, όταν εκατοντάδες βάρκες γεμάτες με πρόσφυγες έβγαιναν στις ακτές της Σκάλας Συκαμιάς και το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, η εικόνα της Δήμητρας να τριγυρίζει θλιμμένη με το αγαπημένο της ροζ φόρεμα προκάλεσε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και παραγωγών ντοκυμαντέρ που πρόβαλαν την ιστορία της.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε δεχθεί επιθέσεις και εισβολές από συμμορία ανηλίκων, μέσα στο σπίτι της.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων