Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αγωνιστική συνέχεια με συλλαλητήρια και ετοιμότητα για απεργία

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

  • Συλλαλητήρια για τον προϋπολογισμό, την Τετάρτη 18/12 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, προετοιμάζουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
  • Με απεργιακές αποφάσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα απαντούν στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Με συλλαλητήρια ενάντια στις νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, καθώς και με ετοιμότητα για απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, όταν αυτό έρθει στη Βουλή, δίνουν συνέχεια στην πάλη τους Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα

Oi Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ήδη πραγματοποίησαν το πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού ⛈️  καβάλα πήγαν στον καιρό μες τη βροχή! στην Αθήνα με πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Σε συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων που οργάνωσαν από κοινού με τα εργατικά συνδικάτα στις 30 Νοέμβρη, οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, απαντούν αποφασιστικά στα νέα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

🚩  Την Τετάρτη τα συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό

Σε θέση μάχης για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται και οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες ήδη παίρνουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση όταν κατατεθεί το σχετικό αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, με συλλαλητήρια την Τετάρτη 18/12 σε όλη τη χώρα, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να απαντήσουν στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, που αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συλλαλητήρια διοργανώνουν την ίδια μέρα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στις 6.30 μ.μ., με αφετηρία τα γραφεία του.

Επίσης, σωματεία του Ηρακλείου οργανώνουν συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Κινητοποίηση έχει οριστεί και στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη. Ακόμη στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Την Τρίτη 17 Δεκέμβρη θα γίνει συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο.

  • «Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού – καρμανιόλα για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του. Οπως επισημαίνει, ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αποδέχεται την «ενισχυμένη εποπτεία» και τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που βγαίνουν «από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού».
  • «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Και αυτός είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα είναι βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός», τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Ματώσαμε για την κρίση τους – Δεν θα ματώσουμε για την ανάπτυξη και τα κέρδη τους»,

ξεκαθαρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα.

Στα συλλαλητήρια καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). «Οι λαϊκές ανάγκες συνθλίβονται για να διατίθενται δισεκατομμύρια ευρώ στο κεφάλαιο, να χρηματοδοτούνται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και να δουλεύει η ΝΑΤΟική μηχανή με την Ελλάδα πάντα μέσα στο γκρουπ των χωρών – μελών που ανταποκρίνονται στις ΝΑΤΟικές νόρμες του 2% του ΑΕΠ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Οι προσυγκεντρώσεις της Τετάρτης στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για τη συγκέντρωση της Τετάρτης 18/12 στα Προπύλαια έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
  • Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς από τις γειτονιές της Αττικής.
  • Πλατεία Κοραή: Φοιτητικοί σύλλογοι.