Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αγωνιστικός συναγερμός για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο
Σάββατο 3 Απρίλη
💀 Εστίες διασποράς εργοστάσια,
λιμάνι, καράβια, σούπερ μάρκετ

Αγωνιστικός συναγερμός ηχεί στα εργοστάσια, στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στα καράβια, στο λιμάνι, στις εργατογειτονιές, σε όλο τον Πειραιά, που εξακολουθεί να παραμένει σταθερά στο «βαθύ κόκκινο», με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ να λένε ότι καθημερινά καταγράφονται 400 κρούσματα, ενώ οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες θρηνούν δεκάδες νεκρούς.

Σωματεία και φορείς αποφάσισαν νέο παμπειραϊκό συλλαλητήριο για τις 3 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πασαλιμάνι, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία φέρει ατόφια και τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, παίζει με την ίδια τη ζωή του λαού και στέλνει ανθρώπους στο θάνατο.
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν αποφάσισαν επίσης κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος στις 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., για τα περιβαλλοντολογικά εγκλήματα από την επιχειρηματική δράση της COSCO, των καζανιών του θανάτου και τώρα με τη δημιουργία νέας χωματερής.

Είναι παραπάνω από έγκλημα ότι στην πειραιώτικη περιφέρεια, με τεράστιους χώρους δουλειάς και χιλιάδες εργαζόμενους, όπως το εμπορευματικό λιμάνι, τα ακτοπλοϊκά πλοία, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τα εργοστάσια, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η διασπορά.

Τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν γίνει πια μιας νόσου, βρίσκονται σε κατάσταση εμφράγματος από τις τραγικές ελλείψεις, με τραγικά αποτελέσματα τόσο για ασθενείς με κορονοϊό όσο και με άλλα νοσήματα. Κι ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε ράντζα αντί σε εξοπλισμένες ΜΕΘ στα Νοσοκομεία της Νίκαιας και στο «Τζάνειο», ο ιός διασπείρεται στο ογκολογικό «Μεταξά», με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους καρκινοπαθείς, την ίδια στιγμή το ιδιωτικό «Metropolitan» μένει αναξιοποίητο αφού η κυβέρνηση δεν το επιτάσσει και οι επιχειρηματίες – κλινικάρχες θησαυρίζουν.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
▪️ Την ανάγκη της κλιμάκωσης της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων μεταφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Νίκος Ξουράφης
▪️Τα «πρωτόκολλα» ράβονται στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων
▪️ Στις προβλήτες των εμπορευματικών σταθμών (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά, ενός από τους μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους του Λεκανοπεδίου, όπου επιπλέον οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τα πληρώματα των διερχόμενων τεράστιων κοντεϊνεράδικων, τα …μέτρα που παίρνει η εργοδοσία, πατώντας στην «ασυλία» που της παρέχει η κυβέρνηση, είναι «μια απλή μάσκα και κάνα – δυο μπουκαλάκια αντισηπτικά που δίνονται κατά καιρούς, 3 – 4 σαπουνιέρες για 2.000 άτομα και τα ηχογραφημένα μηνύματα που ακούγονται από τα μεγάφωνα να τηρούμε αποστάσεις», για «να σου υπενθυμίζουν ότι εσύ έχεις την ευθύνη». Την κατάσταση αυτή μας μεταφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (των εργαζομένων στις προβλήτες 2 και 3), Μάρκος Μπεκρής.

▪️ Δεν υπάρχει «αλυσίδα» που να μην έχει κρούσματα
Ο νεκρός εργαζόμενος από κορονοϊό, πριν από λίγες μέρες, σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί και στον Πειραιά στον συγκεκριμένο κλάδο, όπου τα κρούσματα είναι καθημερινά και τίθενται σε κίνδυνο ζωές τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών.
Η εικόνα θα ήταν πιο δραματική αν δεν υπήρχε η καθοριστική παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά για τη λήψη μέτρων.

▪️ Ενας γενικός γιατρός για τους 1.000 πρόσφυγες στο Σχιστό!
Στα όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς έρχεται να προστεθεί η έλλειψη μέτρων προστασίας στη δομή προσφύγων στο Σχιστό.
▪️ Για 950 άτομα υπάρχει ένας γενικός γιατρός για ελάχιστες ώρες και ένας παιδίατρος 3 φορές τη βδομάδα. Το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει γιατρός.