Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αγ. Ι. Ρέντη- Νίκαια – Παν. Κατηφές: Ο λαός της πόλης στο προσκήνιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Ζητήσαμε από τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κομμουνιστή Παναγιώτη Κατηφέ, αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, να μας δώσει το στίγμα της υποψηφιότητάς του. Πώς μπορεί να βοηθήσει τους συμπολίτες του από τη θέση του δημάρχου ή ακόμη και από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το βασικό που θέλουμε να σηματοδοτήσουμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή είναι, ο ίδιος ο λαός της πόλης να είναι στο προσκήνιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η δική μας φιλοσοφία δεν στηρίζεται στην “ανάθεση” των προβλημάτων του λαού για να τα λύσει ένας “καλός δήμαρχος διαχειριστής” του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Διοίκησης.

  • Τίποτα το “ανθρώπινο” δεν είναι ξένο για εμάς.
  • Η δική μας φιλοσοφία στηρίζεται στη διεκδίκηση μαζί με το λαό για λύσεις στα προβλήματα των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών χώρων.
  • Στη διεκδίκηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση , την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια για την αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία.
  • Στη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων προς όφελος του λαού και όχι για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Στη μείωση της ανταποδοτικότητας στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του δήμου.
  • Στη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, στη μείωση των δημοτικών τελών, στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας.
  • Στη λειτουργία Κέντρου Πρόληψης στην πόλη μας.
  • Αυτό σηματοδοτεί και η συσπείρωση νέου κόσμου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, μπροστά για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Δεν θα είμαστε τα “καλά παιδιά” των κυβερνήσεων και των επιχειρηματιών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΗΦΕ -υποψήφιου Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Νίκαια.

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει ειδικευτεί στις εξαρτήσεις ως σύμβουλος τοξικοεξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας το 2006 και επανεκλέχτηκε στις εκλογές του 2010 και του 2014.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης της ΚΝΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο καθώς και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Τριάδας Νίκαιας.

Έχει ενεργή δράση στο κίνημα γονέων. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και στο ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) από το 2006 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ.

Είναι μέλος του Τμήματός Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ.