Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αδίστακτοι…

Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Μια γυναίκα εκπαιδευτικός, ένας φοιτητής και ένας βουλευτής τραυματίες αποτέλεσμα της άγριας καταστολής μιας αδίστακτης κυβέρνησης, η οποία σπεύδει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες.

Τα ΜΑΤ χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και η πολιτική προϊστάμενός τους, με θράσος να κάνει δηλώσεις για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ», αντί να παραιτηθεί μιας και φέρνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη αυτής της άθλιας επίθεσης. Δεν ιδρώνει όμως το αυτί τους, ούτε έχουν έλλειμμα υποκρισίας. Το ίδιο θράσος επέδειξαν κάθε φορά που με την ίδια βαρβαρότητα τσάκιζαν τη ζωή των εργαζομένων και συνταξιούχων. Όταν έριχναν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η ηθική της καραγκιόζ αριστερά, της αποφασισμένης να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει. Να τσακίσει κάθε δικαίωμα, με κάθε τρόπο για να υπερασπίσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στο χώρο της εκπαίδευσης η βάρβαρη πολιτική της εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook