Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αθλια και συκοφαντική επίθεση στο δήμο Πάτρας – Δήλωση του Ν. Σοφιανού

Μία συκοφαντική και χυδαία επίθεση βρίσκεται εκδηλώθηκε σε βάρος του δήμου Πάτρας, με αφορμή την μη πραγματοποίηση συναυλίας – για τεχνικούς λόγους – του συγκροτήματος «Rotting Christ» στο δημοτικό χώρο «Αίγλη».

Διάφορα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για ένα «πρωτοφανές περιστατικό», για «λογοκρισία», χτυπώντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή της Πάτρας αναπαράγοντας μάλιστα ολόκληρη την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι «άτομα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών πίεσαν το δήμο να ακυρώσει το event και να μη μας παραχωρήσει την “Αίγλη” λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού», για να καταλήξει ότι στον «καθόλα κομμουνιστικό δήμο» «ζούμε μεσαιωνικές στιγμές».

Στη συκοφαντική επίθεση ήρθε να προστεθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook έχει το θράσος να εξισώσει τη διακοπή παράστασης στη Θεσσαλονίκη από φασιστική ομάδα με τη μη πραγματοποίηση της συναυλίας. Με εκφράσεις όπως, «οι λογοκριτές ξανάρχονται» καταλήγει ότι «παρακολουθώ εξαιρετικά ανήσυχος την υποχώρηση του δήμου Πατρέων στις πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και με θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής». Ξεχνώντας (;) βέβαια ότι με την ίδια δημοτική αρχή, το εν λόγω συγκρότημα από τη συγκεκριμένη αίθουσα είχε ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία του πριν 3 χρόνια…

Σε δήλωσή του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ηλιόπουλου, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρει: «Ο κ. Ηλιόπουλος, η λύση ανάγκης για τον δήμο της Αθήνας που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση όσον αφορά την εκλογική μάχη στην Αθήνα, γι’ αυτό και επέλεξε να κάνει προεκλογικό αγώνα με αθλιότητες για τον δήμο Πάτρας.

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας τώρα, και πριν περιφερειακός σύμβουλος με την κ. Δούρου, αντί να παρακολουθεί με ανησυχία την τροπολογία της κυβέρνησής του στον Ποινικό Κώδικα, που ρίχνει στα μαλακά την ηγεσία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, κουνάει το δάχτυλο, αναπαράγοντας ψέματα για υποτιθέμενη λογοκρισία του δήμου σε συναυλία ενός συγκροτήματος.

Δεν προλάβαινε, υλοποιώντας τα μνημόνια που ψήφισε μαζί με τον Καμμένο και τους άλλους ακροδεξιούς υπουργούς, με τους οποίους βρισκόταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο, να μάθει ότι ο δήμος της Πάτρας είναι ο δήμος που απαγόρευσε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ΧΑ στην πόλη, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να οδηγηθεί σε δίκη από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση γι’ αυτή του την επιλογή.

Ο λαός της Αθήνας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ανακοινώσεις του Δήμου Πατρέων

Για όλα τα παραπάνω εξέδωσε ανακοίνωση και ο δήμος Πατρέων, στην οποία εξηγούσε αναλυτικά τους λόγους ακύρωσης της συναυλίας σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων και ότι αυτή την εξέλιξη τη γνωστοποίησε και στη διοργανώτρια εταιρεία. 

Στη συνέχεια εξέδωσε και νέα ανακοίνωση απαντώντας στις αθλιότητες Ηλιοπούλου. Σε αυτήν τονίζεται:

«Ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κ. Ηλιόπουλος, με σημερινή του δήλωση, αναμασά την άθλια συκοφαντία περί δήθεν “λογοκρισίας”. Είναι θράσος και πρόκληση ο μέχρι πρότινος υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τους εθνικιστές του Καμμένου και που στελέχη της φωτογραφιζόνταν με χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο, να επιχειρεί να ταυτίσει τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας με τους φασίστες. Μιλώντας για «λογοκρισία» παραποιεί την πραγματικότητα, αντιγράφοντας τον Γκέμπελς.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής».

Ο πατραϊκός λαός και οι μαζικοί φορείς του, που με την κινητοποίησή τους και το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης συνέβαλαν στην αθώωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που δικάστηκε γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή, έχουν βγάλει συμπεράσματα και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Μαΐου».