Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αθλιότητες Μπέου για την επίθεση στο Μπουτάρη

Με το γνωστό ύφος ανθρώπου του υποκόσμου απάντησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της επίθεσης στο Γιάννη Μπουτάρη. 

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η δημοτική αρχή Βόλου αρνήθηκε να βγάλει ψήφισμα καταδίκης της τραμπούκικης επίθεσης, ο Μπέος απάντησε προκλητικά: «Εδώ έχουμε σοβαρά θέματα, ποια επίθεση. Δεν βγάζουμε ψηφίσματα για θέματα που δεν αφορούν την πόλη και δεν ασχολούμαι. Αυτοί (η αντιπολίτευση) είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν για το θεαθήναι ασχολούνται με τον Μπουτάρη. Έχει κλείσει στο νεκροταφείο 88 χρονών και ασχολούνται με τον Μπουτάρη. Άμα θέλουν, να παίζουν πολιτικά παιχνίδια δικαίωμά τους».

Σε συνέντευξη του στο ρ/σ Focus FM, ο δήμαρχος Βόλου σημείωσε πως «οι άντρες, αν δεχτούμε επίθεση με ξύλο, απαντάμε με ξύλο. Ούτε βάζουμε τα κλάματα, ούτε βάζουμε τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις», προσθέτοντας πως «αν συνέβαινε σε εμένα, θα απαντούσα με ξύλο». 

Δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση ούτε οι χυδαιότητες του Μπέου για την ηλικία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ούτε οι ψευτολεονταρισμοί του ότι τάχα θα “έπαιζε ξύλο” με ένα τσούρμο φανατισμένων χουλιγκάνων. 

Η φρασεολογία του Μπέου δεν είναι απλά ενός ανθρώπου της νύχτας. Εκφράζει την ιδεολογία και τη φρασεολογία της τάξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας. Το ποιόν του δημάρχου Βόλου το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι της πόλης του, στους οποίους έχει επιτεθεί πολλές φορές χρησιμοποιώντας χρυσαυγίτικη, φασιστική φρασεολογία και επιχειρήματα.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον…: Με αφορμή την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη