Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αθωώθηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης για την κατηγορία εξύβρισης αστυνομικού

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Β’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τον ακτιβιστή και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ηλία Γκιώνη σχετικά με την κατηγορία απειλής και εξύβρισης σε βάρος αστυνομικού.

Παρά την εισαγγελική πρόταση, η οποία ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών. Σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που αποδόμησε την κατάθεση του αστυνομικού.

Η υπόθεση αναμένεται να βρεθεί ξανά στις δικαστικές αίθουσες καθώς ο κατηγορούμενος έχει μηνύσει τους αστυνομικούς για λόγω και έργω εξύβριση, ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σε δήλωση του, ο δικηγόρος του Η. Γκιώνη, Γιώργος Ζήσης, τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης να στέκεται στο πλευρό των ατόμων που υφίστανται έκδηλη αστυνομική βία».

Ο Ηλ. Γκιώνης κατηγορούνταν για απειλή και εξύβριση αστυνομικών οργάνων, όταν απάντησε σε ομοφοβικά σχόλια και απειλές αντρών της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων στις 23 Αυγούστου.