• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αθώος ο Κώστας Πελετίδης για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου – Στο πλευρό του ο λαός της Πάτρας

Αθώοι κρίθηκαν  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας, το πρωί της Δευτέρας 1 Απρίλη 2019, ο Κώστας Πελετίδης δήμαρχος Πάτρας και ο Χρήστος Κορδάς, αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνταν για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου». Ένας χώρος που ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη.

Έξω από τα Δικαστήρια, την ώρα της δίκης έγινε μαζική, μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους δύο διωκόμενους στην οποία είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην οποία συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων του δήμου με στάση εργασίας που κήρυξαν, καθώς και εργατικά σωματεία, φορείς, αλλά και πλήθος κόσμου.

Με τα συνθήματα «Το πάρκο ανήκει στο λαό» και «Η Πάτρα έχει δήμαρχο» υποδέχτηκαν την απόφαση του Δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι που είχαν κατακλύσει το χώρο έξω από τα Δικαστήρια, καθώς και τον Κώστα Πελετίδη και τον Χρήστο Κορδά ενώ έβγαιναν από τα Δικαστήρια. Τα συνθήματα αυτά δεν σταμάτησαν καθόλου και μάλιστα αποτέλεσαν ευχάριστη διακοπή στην ομιλία του δημάρχου Πάτρας.

Ο Κώστας Πελετίδης, αφού ευχαρίστησε τα σωματεία, τους φορείς και τον πατραϊκό λαό για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, τόνισε ότι ο λαός ενωμένος μπορεί να αποτρέψει όχι μόνο τις διώξεις, αλλά και να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου και συνολικά του παραλιακού μετώπου που αποτελεί χώρο-φιλέτο για τα συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους οι οποίοι θέλουν να “αξιοποιηθεί” το παραλιακό μέτωπο, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου από ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι με φιλότιμο εργάστηκαν ακούραστα για να παραδώσουν στον πατραϊκό λαό αυτό το στολίδι που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες δημότες της Πάτρας. 

Βαθιά συγκινημένος, ο Κώστας Πελετίδης, ανέφερε ότι σήμερα μεταξύ μας δεν βρίσκεται ένας πρωτοπόρος εργάτης χειριστής σκαπτικών μηχανημάτων του δήμου ο οποίος εργάστηκε σκληρά για τη δημιουργία του Πάρκου. Πρόκειται, συνέχισε, για τον Γιάννη Ζέρβα, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, ο οποίος, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πάτρας, με το ήθος του και την προσφορά του αποτελεί παράδειγμα εργαζόμενου.

Αμέσως μετά και κατά την αποχώρησή του από τα Δικαστήρια ο Κώστας Πελετίδης, κυριολεκτικά «χάθηκε» στις αγκαλιές, τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Πηγή: 902.gr

Σήμερα δικάζεται ο Κ. Πελετίδης επειδή μετέτρεψε σκουπιδότοπο σε Πάρκο για τον λαό