Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΚΕΛ: Καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα

Σε γραπτή δήλωση της Ελένης Μαύρου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, σχετικά με την σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα αναφέρεται:

«Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, τους εορτασμούς για την 37η επέτειο από την ανακήρυξη της «ΤΔΒΚ» και το «πικνίκ» που προγραμματίζεται αύριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν υπέρ της λύσης δύο κρατών που έχουν προηγηθεί και οι εξαγγελίες του για τα Βαρώσια συνιστούν περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι δηλώσεις και κινήσεις από τουρκικής πλευράς συντελούνται σε μια περίοδο που ο ΓΓ του ΟΗΕ διερευνά την πιθανότητα για μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό.

Στις κινήσεις του δίδυμου Ερντογάν-Τατάρ η κυβέρνηση δεν έχει τι να αντιπροτείνει. Εδώ και καιρό παρακολουθεί απαθής αντί πειστικά και ξεκάθαρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών όπως υποδεικνύει ο ΓΓ του ΟΗΕ και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει όμως άλλος χρόνος.»