Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΚΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο: Κόντρα στο ντελίριο ωμού αντικομμουνισμού & άθλιας παραχάραξης της Ιστορίας

✔️  Σε νέα επίπεδα εκτοξεύουν τον αντικομμουνισμό τα κατάπτυστα ψηφίσματα που κατατέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο: ανάκατες ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CR) και των Φιλελευθέρων (Renew Europe), με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και το αύριο ζητώντας ακόμα πιο σκληρά αντικομμουνιστικά μέτρα, απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και μέτρα καταστολής κατά των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που χαρακτηρίζουν εγκληματικές οργανώσεις!

✔️   Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αντιδρώντας άμεσα με επιστολή της προς τους Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, τους καλεί να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν τα άθλια αυτά ψηφίσματα.

📎  Σχετικά με τα παραπάνω ήδη αναφερθήκαμε επί της ουσίας σε προηγούμενο σημείωμα (βλ |> ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ⚠️ Ντελίριο ωμού αντικομμουνισμού & άθλια παραχάραξη της Ιστορίας <|)Γιώργος Γεωργίου Giorgos Georgiou ΑΚΕΛ

📍 Αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά στη σύντομη τοποθέτηση του Γιώργου Γεωργίου του ΑΚΕΛ που, σαν μέλος της ευρωομάδας GUE/NGL είχε μια σωστά στοχευμένη παρέμβαση στη συζήτηση για τη “Σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης”.

Νοσηρό αντικομμουνιστικό παραλήρημα από την ευρωπαϊκή δεξιά και τους συν αυτής. Ματαιοπονείτε… Είστε ανιστόρητοι και επικίνδυνοι όταν εξισώνετε τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού.

Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει, ενώ κάποιοι βλέπουν τα φίδια που βγήκαν από τις κρυψώνες τους, αλλά αποτολμούν μια ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του ναζισμού, βιάζοντας την ιστορία.

📍 Μετά από τα όσα ακούω διερωτώμαι, εάν πράγματι είναι στραβός ο γιαλός ή εάν στραβά αρμενίζουμε. Διότι ακόμη και από τον έντιμο Επίτροπο, Έλληνα στην καταγωγή, θα ανέμενα να ακούσω ότι οι Έλληνες κομμουνιστές ήταν εκείνοι που συνεισέφεραν τα μάλα για να είναι σήμερα η χώρα ελεύθερη. Κάποιοι άλλοι, κάποιες άλλες πολιτικές παρατάξεις, συνεργάστηκαν με τους εχθρούς.

Η αλήθεια είναι πως ματαιοπονούν, όσοι νομίζουν πως μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία.

📍 Θέλετε να πούμε αλήθειες;

Η πρώτη αλήθεια είναι ότι ο σοβιετικός στρατός απελευθέρωσε τους λαούς από τον ναζιστικό ζυγό και η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ σήμανε τη συντριβή του χιτλεροφασισμού, για να μπορούμε να είμαστε σήμερα εδώ.

Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι 20 εκατομμύρια κομμουνιστές έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και δεν σβήνεται, γιατί έχει γραφτεί με το αίμα των κομμουνιστών.

Η τρίτη αλήθεια είναι ότι όσοι σήμερα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους κομμουνιστές ή να βγάλουν στην παρανομία τα κομμουνιστικά κόμματα, το κάνουν από ιδιοτέλεια και για συγκεκριμένους λόγους. Πίσω από την ενορχηστρωμένη καταδίκη του κομμουνισμού και την προσπάθεια απαγόρευσης των κομμουνιστικών κομμάτων, κρύβεται η αναγέννηση του φασισμού. Κρύβεται η προσπάθεια να εξοντώσουν κάθε δύναμη αντίστασης απέναντι στον αυταρχισμό του κατεστημένου. Ενός κατεστημένου που ξεβγάζει παιδιά, όπως ο Αιλάν, από τα παγωμένα νεκροταφεία της Μεσογείου. Μιας Ευρώπης που παράγει στρατιές ανέργων, που γονατίζει απέναντι στις αγορές και ξεπουλά στις μεγάλες βιομηχανίες τα κονδύλια για να παράγουν όπλα!

 Ναι, λοιπόν, αφού το θέλετε. Να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη ως φάρο στον αγώνα μας ενάντια στον εφιάλτη του φασισμού που ξαναζωντανεύει. Για να έχουν μέλλον οι λαοί. Για να έχουν ελπίδα οι άνθρωποι.
[ Βλ σχετικό βίντεο  & εδώ]

 Το «Ατέχνως» έχει αναφερθεί και πρόσφατα στο ρόλο της Ευρωομάδας GUE/NGL, καθώς και στη θέση (ένταξη) του ΚΚΕ στις ομάδες του Ευρωκοινοβούλιου (και γιατί όχι στο GUE/NGL)

GUE NGLΣτις 19-Σεπ-2019 η παραπάνω ομάδα (για την ακρίβεια η “Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” |>(European United Left/Nordic Green Left in the European Parliament<| – GUE/NGL), σε μια ανακοίνωση με τίτλο «η ευρωπαϊκή συζήτηση για τη μνήμη σφύζει από την πολιτική εντυπώσεων (ΣΣ |> «political point scoring») αναφέρει:

✔️  Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (European United Left/Nordic Green Left in the European Parliament) καταδικάζει, με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο, τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η 80ή επέτειος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως δικαιολογία για την πολιτική εντυπώσεων και τον ιστορικό ρεβιζιονισμό.
✔️  Μέσα από ένα προτεινόμενο ψήφισμα με τίτλο «Η σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης», ένας ασύμμετρος συνασπισμός (|> ΣΣ asymmetrical coalition = ετερόκλητος) πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να σβήσει ιστορικά γεγονότα και να υπονομεύσει την αλληλεγγύη της ΕΕ εξισώνοντας το δολοφονικό ναζιστικό καθεστώς με τα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά ιδανικά ισότητας και δικαιοσύνης.
✔️  Το κείμενο του προτεινόμενου ψηφίσματος δικαιολογεί τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις κατά των κομμουνιστικών κομμάτων σε ορισμένα κράτη μέλη και κατ ‘επέκταση νομιμοποιεί την καταστολή, εναντίον των αριστερών οργανώσεων και όσων αντιστέκονται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη για την υποστήριξη μια υπόθεσης που είναι κοινωνικά προοδευτική και ενάντια στην πραγματική απειλή της άκρας δεξιάς .
✔️  Αυτό αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια να μπουν σε δεύτερο πλάνο τα πραγματικά και επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας: η άνοδος της ακροδεξιάς, η κοινωνική κρίση, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλιματικό και η συνεχώς καταστροφική κληρονομιά που αποπνέει η πολιτική νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας της ΕΕ.
✔️  Με την επιλεκτική και σκόπιμη παραποίηση των ιστορικών γεγονότων, ο νέος αυτός «ασύμμετρος» συνασπισμός επέστρεψε και πάλι πίσω στις εμμονικές του ιδεοληψίες και την αντιδημοκρατική διακυβέρνηση, εξισώνοντας ψευδώς τον κομμουνισμό με τα κακά του φασισμού.
✔️  Απορρίπτουμε αυτό το επικίνδυνο και απαράδεκτο ψήφισμα και ψηφοφορία. Αντιπροσωπεύει μια ακόμη προσβολή στην κοινή ευρωπαϊκή ιστορική μνήμη μας και έχει πραγματικές συνέπειες στην καταστολή των πολιτών της ΕΕ που ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Το παραπάνω κείμενο, επισημαίνει φυσικά τα προφανή και μπορεί να χαρακτηριστεί γενικά σαν θετικό, παίρνοντας υπόψη τις ιδεολογικές αναφορές της συγκεκριμένης ευρωομάδας, αλλά απέχει πολύ από το να είναι ξεκάθαρα και αποφασιστικά ταξικό


Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog