Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακόμη ένας ορειβάτης νεκρός στην προσπάθειά του να κατακτήσει το Έβερεστ

Νέος θάνα­τος στη λίστα των ορει­βα­τών που προ­σπά­θη­σαν να περ­πα­τή­σουν και να κατα­κτή­σουν το Έβερεστ.

Σύμ­φω­να με τον εκπρό­σω­πο του υπουρ­γεί­ου Του­ρι­σμού του Νεπάλ, Μίρα Ατσά­ρια, ένας ακό­μη ορει­βά­της έχα­σε, χθες, τη ζωή του, κατά την ανά­βα­σή του στα Ιμαλάια.

Έτσι οι νεκροί έφθα­σαν τους 11 από την αρχή της χρο­νιάς και πυκνώ­νουν ξανά οι φωνές για περισ­σό­τε­ρα μέτρα προ­στα­σί­ας, αλλά και ελέγ­χου των ορει­βα­τών, που ονει­ρεύ­ο­νται να βαδί­σουν στην υψη­λό­τε­ρη κορυ­φή του πλανήτη.

imalaia3

Ο 61χρονος Αμε­ρι­κα­νός ορει­βά­της, Τζον Κού­λις, άφη­σε την τελευ­ταία του πνοή στις παγω­μέ­νες πλα­γιές της ορο­σει­ράς, λόγω καρ­δια­κής ανακοπής.

Αρκε­τοί ορει­βά­τες, επι­στρέ­φο­ντας, μιλούν για μια εφιαλ­τι­κή εμπει­ρία, με αντα­γω­νι­στι­κό κλί­μα ανά­με­σα στα άτο­μα που περι­μέ­νουν στην ουρά, εντά­σεις και αδια­φο­ρία για τον συνάν­θρω­πο. Παρό­λο που η αναρ­ρί­χη­ση στην «στέ­γη του κόσμου» απο­τε­λεί αναμ­φί­βο­λα ένα όνει­ρο ζωής για κάποιους, η υλο­ποί­η­ση αυτού το ονεί­ρου μετα­τρέ­πε­ται σε εφιάλ­τη για ένα μεγά­λο ποσο­στό των ορειβατών.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα απο­τε­λεί ένας Κανα­δός κινη­μα­το­γρα­φι­στής, ο οποί­ος πόστα­ρε στα social media μια φωτο­γρα­φία που τρά­βη­ξε ο ίδιος από την «ουρά του θανά­του» στο Έβε­ρεστ. Στην αδια­νό­η­τη εικό­να, βλέ­που­με δεκά­δες ορει­βά­τες να περ­πα­τούν, ο ένας πίσω από τον άλλον, προς την κορυ­φή, προ­σπερ­νώ­ντας ένα πτώ­μα που κρέ­με­ται από το σχοι­νί δίπλα τους.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο