Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας – Τουλάχιστον 16 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο της Πάρου

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας με μετανάστες η οποία σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

Σε όλους τους διασωθέντες έγιναν rapid test, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του παριανού λαού και των φορέων του που συνέδραμε με κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια και είδη διατροφής. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο ΕΠΑΛ Πάρου, ως προσωρινός χώρο διαμονής.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και περισυλλογής των ναυαγών συμμετείχαν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130, και 9 παραπλέοντα σκάφη. Για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των ναυαγών από το Λιμενικό Σώμα, τόσο το αεροσκάφος C-130 όσο και το super puma της Πολεμικής Αεροπορίας έριχναν φωτοβολίδες στο σημείο του ναυαγίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και αυτό το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία.

 

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων

Μετάβαση στο περιεχόμενο