Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ακύρωσε απόφαση του δήμου Χαϊδαρίου υπέρ μικροκαταστηματαρχών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Με μια απόφαση χαρακτηριστική του ρόλου αλλά και της σύνδεσης της Τοπικής Διοίκησης με το κεντρικό κράτος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, με την οποία απαλλάσσονταν από τα δημοτικά τέλη αδύναμες οικονομικά ομάδες.

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου επισημαίνει πως:

«Με το υπ’ αριθμ. 99879/32205/15-11-2018 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς το Δήμο μας, απορρίπτεται άλλη μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών. Μετά την άρνηση μείωσης δημοτικών τελών σε ανέργους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε και τις μειώσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για καταστήματα κάτω των 100 τ.μ. και σε νέες επιχειρήσεις με έδρα το Χαϊδάρι.

Αυτό αποδεικνύει την πολιτική κατεύθυνση και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία παρέχει απλόχερα φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στέλνοντας το λογαριασμό για εξόφληση στα συνήθη υποζύγια (εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα).

Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι, παρ’ όλη την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ελάφρυνση συγκεκριμένων κατηγοριών όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, ο ασφυκτικός έλεγχος της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος έχει ως στόχο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων και κατευθύνσεων πάντα στο πλαίσιο που ορίζουν οι θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Στο πλαίσιό τους αυτό δεν προβλέπεται καμία απολύτως ελάφρυνση και παροχή για τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες (ΕΒΕ) και τα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων, για την ουσιαστική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Δήμων, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν έργα υποδομής και βελτίωσης των συνθηκών ζωής στην πόλη μας καθώς και οικονομική ελάφρυνση για όλους τους δημότες. Θεωρούμε ότι κάθε συνδημότης μας θα σταθεί αλληλέγγυος και συμμέτοχος στην προσπάθειά μας αυτή».