Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Ακύρωσε η Αργεντινή τον αγώνα με το Ισραήλ που χρησιμοποιεί τέτοια γεγονότα για να ξεπλύνει το αίμα

To φιλικό αγώνα της με το Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο στην Ιερουσαλήμ, ακύρωσε η ομάδα ποδοσφαίρου της  Αργεντινής στον απόηχο της αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας και των αντιδράσεων των Παλαιστινίων.

Ο Αργεντίνος διεθνής, Γκονζάλο Ιγκουαΐν τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της απόφασης, τονίζοντας πως η ομοσπονδία της πατρίδας του «επιτέλους έπραξε το σωστό».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι αναφορικά με την απόφαση.

Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αργεντινή είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αγώνα. «Αυτός ο αγώνας θα ήταν σαν να πανηγυρίζουμε εμείς για την… κατάληψη των Μαλβινών νήσων», είπε.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για να γίνει το ερχόμενο Σάββατο (9/6) και αρχικά, θα διεξαγόταν στην Χάιφα. Στη συνέχεια, η έδρα του αγώνα άλλαξε και μεταφέρθηκε στο Teddy Kollek της Ιερουσαλήμ, μετά από χρηματοδότηση των ισραηλινών αρχών, στα πλαίσια της τακτικής του να χρησιμοποιεί αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις για να νομιμοποιήσει de facto την ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να παρουσιάζεται ως φιλική χώρα, παρά τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παλαιστινίων (σχεδόν καθημερινές δολοφονίες, εξοντωτικός αποκλεισμός κλπ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο