Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλέκα Παπαρήγα: «Τώρα καταλαβαίνω ότι γλυτώσαμε, ξεφύγαμε στο παρά πέντε»

Για την πρωτοφανή τραγωδία στην ανατολική Αττική από την καταστροφική πυρκαγία, μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στην περιοχή ανάμεσα στη Νέα Μάκρη και το Μάτι.

«Υπήρχαν βέβαια πολλά μέτωπα στην Αττική, αλλά είναι θέμα και πόσα μέσα διαθέτεις για να ρίξεις εκείνη τη στιγμή στη μάχη» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, η οποία είναι κάτοικος Νέας Μάκρης.

«Ήλθα εδώ (στο Μάτι), διότι μας έστριψαν προς τα εδώ, καθώς εκείνη τη στιγμή η φωτιά πήγαινε στην Μαραθώνος» είπε η Αλέκα Παπαρήγα, για να προσθέσει: «εκείνη τη στιγμή πυροσβεστικό δεν είδα».

«Βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες, μποτιλιαριστήκαμε» συνέχισε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι τελικά έφθασε στο Μάτι ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που είχαν πάρει και οι 26 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια κάηκαν.

«Εκείνη τη στιγμή είχαμε την τύχη να υπάρχει δίοδος και μάλιστα είδα έναν δημοτικό σύμβουλο του δήμου Μαραθώνα, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος μαζί με ένα συνταξιούχο αστυνομικό προσπαθούσε να διευθετήσει την κίνηση των οχημάτων για να μην καούμε» ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα για τις φονικές πυρκαγιές