Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλήθεια, τι συμβαίνει με το «ΠΟΝΤΙΚΙ»;

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Στο «Ποντίκι», που ως αρουραίος – δυστυχώς, φαίνεται να φθόνησε την «δόξα» ακροδεξιών εντύπων της ημεδαπής, όπως «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «ΕΣΤΙΑ» και άλλα, ο απερίγραπτος «συντάκτης» του, επιτίθεται λάβρα στην «έκνομη συμπεριφορά» του ΚΚΕ. Συμπλέοντας με κάθε ακροδεξιό στοιχείο, επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα των φασιστών της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας κλπ και των προστατών τους σε ΕΕ.

Ως ακροδεξιός ρακοσυλλέκτης, ο γκαιμπελίσκος συντάκτης βγάζει απ’ το βρωμερό του τσουβάλι όλη την ζέχνουσα πραμάτεια των ομοίων του με τις σβάστικες, ενδεχομένως και αφεντικών του.

Αναμασά ο δυστυχής και μικρόνους παπαγάλος, όλη την αντικομμουνιστική λάσπη και τον βόθρο της αστικής τάξης για τα οικονομικά του ΚΚΕ, το δικαίωμα στην απεργία, την άμυνα των άοπλων διαδηλωτών απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις των πάνοπλων οργάνων της τάξης που υπηρετεί. Ενοχλείται ο γκεμπελίσκος από τη ζωντανή και ζωτική σχέση του ΚΚΕ με τον λαό και την οικονομική στήριξη των εργαζόμενων σε αυτό.

Κι εγκαλεί τα αφεντικά του, το σύστημα που υπηρετεί σερνόμενος, να πάρουν μέτρα.

Είναι όμως τόσο κακόηχος που καθίσταται φανερό πως δεν «παίζει» αφ’ εαυτού του. Καθοδηγείται και ενορχηστρώνεται στην αντικομμουνιστική λαίλαπα που θέλουν να επιβάλουν.

«Σοβιετικό Βατικανό» αποκαλεί το ΚΚΕ ο άθλιος, αλλά πρόλαβε και σύναψε την δική του «συνθήκη του Λατερανού» με τον φασισμό, τη συκοφαντία και την παραχάραξη.

Θα συνιστούσα στο «ΠΟΝΤΙΚΙ» να τον βάλει να ξεσκονίζει το άγαλμα του Τρούμαν – έχω υπ’ όψιν μου συγκεκριμένο τμήμα του, μιας και για περισσότερα δεν είναι ο δυστυχής. Αλήθεια, εκεί στην… έγκριτη εφημερίδα σας, πληρώνετε για τέτοια σκουπίδια ή πληρώνεστε γι’ αυτά;