Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση το Σάββατο 27 Νοέμβρη ενάντια στις Αμερικανονατοικές βάσεις

Κάλεσμα στα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα παραμύθια της ασφάλειας και της ανάπτυξης κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα και να παλέψουν για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από την χώρα, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που στο λιμάνι της πόλης είναι σε εξέλιξη η η μεγαλύτερη διεκπεραίωση δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή Ειρήνης, τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, που συγκροτούν την Επιτροπή, καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, «η συνέχιση του στρατηγικού διαλόγου και η ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ” -ακόμα και επ’ αόριστον-, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό.»

Προσθέτει ότι «η μόνιμη παρουσία αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο στρατόπεδο Γιαννούλη ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως ολόκληρη η Αλεξανδρούπολη θα λειτουργεί ως βάση. Το λιμάνι θα συνδεθεί μέσω του καινούριου περιφερειακού με τα στρατόπεδα Γιαννούλη και Κανδηλάπτη, όπου θα στρατοπεδεύουν οι αμερικάνικες δυνάμεις. Ταυτόχρονα το αεροδρόμιο θα συνδεθεί με το λιμάνι μέσω σιδηροδρομικής γραμμής, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού εκατέρωθεν. Ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά μόνο τα κομμάτια μέσα στο λιμάνι ή στα στρατόπεδα, όπως μας παρουσιάζουν, αλλά ολόκληρη την πόλη να λειτουργεί σαν Βάση».

Καταλήγοντας η Επιτροπή καλεί σε δυνάμωμα του αγώνα για:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

• Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλων των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών –

• Να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

• ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.

• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής και από την ΕΔΥΕΘ

Τη συμμετοχή της στην εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, που διοργανώνουν σωματεία, φορείς και σύλλογοι, το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, δηλώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 27/11, στη 1 μ.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί σε συμμετοχή με αιτήματα:

Να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού της Θεσσαλονίκης!

Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, έξω οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από τη χώρα μας!

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και όλες οι άλλες Συμφωνίες που εμπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό!

che guevara 008