Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση ενάντια στις Αμερικανονατοικές βάσεις

Σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, θα γίνει η εκδήλωση στην οποία καλούν η τοπική Επιτροπή Ειρήνης, τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης και άλλοι φορείς, ενάντια στην μετατροπή της πόλης σε στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, «η συνέχιση του στρατηγικού διαλόγου και η ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ” -ακόμα και επ’ αόριστον-, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό.»

Προσθέτει ότι «η μόνιμη παρουσία αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο στρατόπεδο Γιαννούλη ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως ολόκληρη η Αλεξανδρούπολη θα λειτουργεί ως βάση. Το λιμάνι θα συνδεθεί μέσω του καινούριου περιφερειακού με τα στρατόπεδα Γιαννούλη και Κανδηλάπτη, όπου θα στρατοπεδεύουν οι αμερικάνικες δυνάμεις. Ταυτόχρονα το αεροδρόμιο θα συνδεθεί με το λιμάνι μέσω σιδηροδρομικής γραμμής, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού εκατέρωθεν. Ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά μόνο τα κομμάτια μέσα στο λιμάνι ή στα στρατόπεδα, όπως μας παρουσιάζουν, αλλά ολόκληρη την πόλη να λειτουργεί σαν Βάση».

Λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη

Τη συμμετοχή της στην εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, που διοργανώνουν σωματεία, φορείς και σύλλογοι, το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, δηλώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 27/11, στη 1 μ.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου.

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο