Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλλαγές στους δικαιούχους του «κοινωνικού μερίσματος» – Ανοιχτή έως τις 26 Δεκέμβρη η πλατφόρμα

✔️   Σε αλλαγές στους δικαιούχους του «κοινωνικού μερίσματος» προχώρησε η κυβέρνηση μετά την απόρριψη αιτήσεων – η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή μένει “ανοιχτή” ως τις 26 Δεκέμβρη

  • Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφηκε σήμερα αυξάνεται το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης από τα 175 στα 215 εκατ. ευρώ.
  • Αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:
  1. Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.
  2. Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

✔️  Οι πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν ξανά αίτηση.

Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα κάνει δεκτές αιτήσεις έως τις 26 Δεκέμβρη και τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν έως το τέλος του έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος εντάσσονται πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οικογένειες με Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ»
«Μέρισμα» κοροϊδίας από τον πακτωλό των «πλεονασμάτων»

Με τη συνοδεία των γνωστών προπαγανδιστικών τρικ περί «ανάπτυξης για όλους», ανακοίνωσε μέσα στη βδομάδα η κυβέρνηση το μοίρασμα μέσα στις επόμενες μέρες του εφάπαξ επιδόματος πτωχοκομείου, που θα αφορά 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη, με ποσό που αντιστοιχεί στο 2,5% της μάζας των ματωμένων πλεονασμάτων που φορτώνονται στις λαϊκές πλάτες.

Το φετινό «μέρισμα» αφορά πολύτεκνα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, κατηγορίες ανέργων και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ, ενώ βέβαια με προδιαγραφές αντίστοιχες με αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται και επιπλέον «κόφτες» με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

«Ωφελημένοι» από το επίδομα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα είναι οικογένειες:

  • Με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ.
  • Που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • Που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • Με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ, έως 24 ετών.

✔️   Έτσι, για παράδειγμα, νοικοκυριό με άνεργους και τους δύο γονείς χωρίς προστατευόμενα παιδιά δεν δικαιούται «μέρισμα», ανεξάρτητα από το όποιο ύψος εισοδήματος…

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση του λεγόμενου «κοινωνικού μερίσματος» έδωσε το έναυσμα για άλλο έναν γύρο άθλιου «διαγωνισμού» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έδωσε τα περισσότερα ψίχουλα, «αναδιανέμοντας» τη φτώχεια ανάμεσα σε φτωχούς και εξαθλιωμένους. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, επιβεβαίωσαν ότι η πολιτική «διαχείρισης» και «ενσωμάτωσης» της ακραίας φτώχειας που η πολιτική τους γεννάει σε κρίση και ανάκαμψη, όπως και οι διάφοροι μηχανισμοί της που έρχονται να «εξισορροπήσουν» τάχα το μόνιμο τσεκούρι σε Υγεία – Πρόνοια κ.ο.κ., είναι αναπόσπαστο τμήμα – η άλλη όψη – της πολιτικής που στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους.