Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλληλεγγύη στην IONIANET

Νέα Ιωνία 2.8.2019

Είμαστε δημοσιογράφοι, μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), και κατοικούμε στη Νέα Ιωνία εδώ και πολλά χρόνια.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο την κλήση στην αστυνομία του εκδότη-διευθυντή της διαδικτυακής εφημερίδας IONIANET Βασίλη Μαγκαναδέλη, στα πλαίσια προανάκρισης για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση μιας ομάδας γονέων ενός συλλόγου δημοτικού σχολείου στην πόλη μας. Η ομάδα των γονέων μήνυσε τον εκδότη της εφημερίδας επειδή διέπραξε το μέγα «αδίκημα» να δημοσιεύσει ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλογρέζας-Αλσούπολης του ΚΚΕ για τη δράση αυτής της ομάδας στο σύλλογο.

Ουαί κι αλίμονο αν η πολιτική στάση και δράση των κομμάτων καθώς και η ενημέρωση απ’ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταφερθούν στην αρμοδιότητα της αστυνομίας και των δικαστηρίων! Αυτή την αρρωστημένη και αντιδημοκρατική κατάσταση την έζησε η χώρα μας μεταπολεμικά και οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί μέχρι και σήμερα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους της Ionianet για να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της ενημέρωσης, όπως κάνουν μέχρι σήμερα. Η επιχείρηση φίμωσης της ελευθεροτυπίας δεν θα περάσει.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και πολίτη να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην εφημερίδα Ionianet, είτε προσυπογράφοντας το δικό μας κείμενο είτε με δικό τους κείμενο ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο κρίνουν οι ίδιοι.

Ζητάμε απ’ την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει τη δίωξη της εφημερίδας Ionianet. Οι κλήσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα αστυνομικά τμήματα είναι βόλια στην ίδια την ενημέρωση, ιδιαίτερα σήμερα που κυριαρχεί ο επικοινωνιακός καταιγισμός, που συσκοτίζει αντί να ενημερώνει…

Γιώργος ΜουσγάςΗρακλής Κακαβάνης

kalogreaza2

kalogreza kke