Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλληλογραφία των χρυσαυγιτών με τους δολοφόνους των SS (ΦΩΤΟ)

Επιστολή και φωτογραφίες του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά προς τον αξιωματικό των SS Λεόν Ντεγκρέλ ήρθαν στο φως, στη διάρκεια των αναγνωστέων εγγράφων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τους στενούς ιδεολογικούς δεσμούς της ναζιστικής οργάνωσης με τα στελέχη των κατοχικών χιτλερικών στρατευμάτων που αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό.

xrusaugites1

Η επιστολή έχει ημερομηνία 15 Ιούνη 1989 και σε αυτήν, ο υπαρχηγός της οργάνωσης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του εκφράζει την πίστη και το θαυμασμό του, αλλά και όλων των «συναγωνιστών του» -ιδιαίτερα του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου- στην «αιώνια μορφή» του σφαγέα Χίτλερ και στα «ιδεώδη» που αυτός σηματοδοτούσε, δηλαδή τις θηριωδίες και την εγκληματική του δράση ενάντια στους λαούς της Ευρώπης.

Πάνω δεξιά, η παρασημοφόρηση του Λ. Ντεγκρέλ από τον σφαγέα των λαών Χίτλερ

Πάνω δεξιά, η παρασημοφόρηση του Λ. Ντεγκρέλ από τον σφαγέα των λαών Χίτλερ

Από το περιεχόμενο της επιστολής, αναδεικνύεται η πίστη στη ναζιστική Γερμανία και στη ναζιστική ιδεολογία, η λατρεία στο Γ’ Ράιχ και τον Χίτλερ. Χαρακτηρίζει ως «ήρωες» τους δολοφόνους των SS, που αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό και «πελώριο έργο» τις σφαγές, που διετέλεσαν στις χώρες που κατέκτησαν, ενώ επιβεβαιώνοντας τον εξόφθαλμο ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής αναφέρει χαρακτηριστικά «εσείς μας δείχνετε το δρόμο με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωισμό σας».

Στα δεξιά, φωτογραφία του Λ. Ντεγκρέλ με αφιέρωση στον «αγαπητό του φίλο Χρ. Παππά με μεγάλη εκτίμηση»

Στα δεξιά, φωτογραφία του Λ. Ντεγκρέλ με αφιέρωση στον «αγαπητό του φίλο Χρ. Παππά με μεγάλη εκτίμηση»

Θυμίζουμε, για την ιστορία, πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός, βελγικής καταγωγής, πρωτοστάτησε στη στρατολόγηση ένοπλης δύναμης της λεγόμενης Λεγεώνας των Βαλλόνων, προκειμένου να βοηθήσει τους Ναζί στο ανατολικό μέτωπο.

Τον Αύγουστο του 1941 η «Λεγεώνα της Βαλλονίας» τέθηκε υπό τη Βέρμαχτ στον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης, ως «Ταξιαρχία των Βαλλόνων», ενώ συμμετείχε και ο ίδιος ο Ντεγκρέλ στην επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.

xrusaugites3

Για όλη αυτή τη δραστηριότητά του, αλλά και για τον τραυματισμό του σε μάχη, τον παρασημοφόρησε ο ίδιος ο Χίτλερ με το Σταυρό των Ιπποτών (δείτε παρακάτω φωτό) ως «άξιο» στέλεχος του ναζιστικού στρατού, του πιο αιμοσταγούς στρατού στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτού του στρατού που θαυμάζουν και δηλώνουν πίστη τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

xrusaugites6

Από τη συνάντηση του Χρ. Παππά με τον Λ. Ντεγκρέλ

Από τη συνάντηση του Χρ. Παππά με τον Λ. Ντεγκρέλ

xrusaugites7

Πηγή: 902.gr