Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλλοδαπός αλιεργάτης 39 ετών, ο πρώτος το 2021 εργαζόμενος που πέφτει νεκρός την ώρα του μεροκάματου

Ένας αλλοδαπός αλιεργάτης 39 ετών, ο πρώτος εργαζόμενος το 2021 που πέφτει νεκρός την ώρα του μεροκάματου, στα Καρδάμυλα Χίου…

O αλιεργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα στα Καρδάμυλα της Χίου, όταν στη διάρκεια ανέλκυσης αλιευτικών εργαλείων από τη θάλασσα με βίντζι τραυματίστηκε από αυτό στα άκρα και στο κρανίο. Το σκάφος κατέπλευσε στον οικείο λιμένα και αρχικά ιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καρδαμύλων παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον 39χρονο, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» για περαιτέρω εξετάσεις, όπου και απεβίωσε.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Καρδαμύλων.

Στο μεταξύ, ένας 38χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας μηχανικού) του Ε/Γ-Ο/Γ «Κνωσσός Παλλάς» Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 46, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών. Το πλοίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και το ατύχημα συνέβη όταν κατά την κάθοδό του σε εσωτερική σκάλα του κομοδεσίου του ανωτέρω πλοίου παραπάτησε και χτύπησε στο κάγκελο της σκάλας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο.

«Ο Μεγάλος Ζωολογικός Κήπος» του Νικολάς Γκιγιέν, απόδοση Γιάννη Ρίτσου