Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλ. Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αφήσουν το τερατούργημα στα χαρτιά (VIDEO)

Τον εγκληματικό χαρακτήρα του αντεργατικού νομοσχεδίου αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν να αχρηστευτεί από τη λαϊκή πάλη ανέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται αυτό το τερατούργημα.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με αυτό το σχέδιο νόμου, έδειξε καθαρά και απροκάλυπτα το πρόσωπο της, καθώς είναι αποφασισμένη πάση θυσία να ανεβάσει στον ανώτατο δυνατό βαθμό την εκμετάλλευση και να τσακίσει με κάθε μέσο το εργατικό κίνημα. «Η ΝΔ δείχνει μεγάλη ταξική διορατικότητα», παίρνοντας αυτά τα μέτρα, για να προλάβει όταν θα αρχίσει αργά ή γρήγορα η άνοδος της ταξικής πάλης, όπως σημείωσε.

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν πως όταν γίνουν κυβέρνηση θα καταργήσουν το νόμο, δηλαδή λένε στους εργαζόμενους «περιμένετε τις εκλογές». Όπως ανέφερε, τα διάφορα «αντινεοφιλελεύθερα» μέτωπα υποσκάπτουν, παροπλίζουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα αντί να του δίνουν ώθηση.

«Για εμάς, αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας πως παρά το γεγονός πως το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό οργάνωσης, «ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, που δεν ήταν εύκολη υπόθεση, άφησε στα χαρτιά πολλές αποφάσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης» όπως η απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους ένα υπερόπλο, τη συνειδητοποίηση ότι μια κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εργάτες δεν μπορεί.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα