Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλ. Παπαρήγα προς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Είσαστε σαν συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία και τσακώνεστε ποιος θα αναλάβει διαχειριστής»

Τη στρατηγική σύμπλευση και συμπόρευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από προσβολές και χαρακτηρισμούς, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί στο λόγο του ύβρεις και προσβολές.

«Είσαστε σαν συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία και τσακώνεστε ποιος θα αναλάβει διαχειριστής», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να δει ο λαός.

Όπως τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, τα δύο κόμματα δεν τσακώνονται μόνο για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, αλλά για το ποιος καλύτερα θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, της «πράσινης μετάβασης» και όχι για παράδειγμα για το ρόλο δερβίση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει αναλάβει η χώρα στην περιοχή με στόχο τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία.

Το ΚΚΕ, επισήμανε, ξεκινά από διαφορετική αφετηρία. Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι ασυμφιλίωτη η αντίθεση ανάμεσα σε καπιταλιστές και εργατική τάξη και κατώτερα λαϊκά στρώματα και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, ταυτόχρονα με κατάργηση της φοροκλοπής, κατάργηση των έμμεσων φόρων με μετακύλιση των βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που μπορεί να δίνουν κάτι στον λαό και να του το παίρνουν από την άλλη τσέπη.

Ο εργαζόμενος λαός, τόνισε, μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, αλλά πρέπει να ξεφύγει από τη λογική σωτήρων και «Μεσσίων», να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, να μην περιορίζετε στη μάχη ενάντια μιας κυβέρνησης, αλλά ενάντια στην κυρίαρχη τάξη.

Το ΚΚΕ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, καλεί και παλεύει για ένα πανελλαδικό κίνημα της εργατικής τάξης που μπορεί να φοβίσει τους καπιταλιστές και να τους αναγκάσει σε παραχωρήσεις που θα αποτελούν σημείο εκκίνησης για την ακόμα μεγαλύτερη αντεπίθεση.

Τέλος, τόνισε ότι η πανδημία ξεσκέπασε παγκόσμια το καπιταλιστικό σύστημα και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού σήμερα προβάλλει από παντού.

902.gr

che guevara 008