Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλ. Παπαρήγα: Ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού για τα ελληνοτουρκικά

Για ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού ως προς τα ελληνοτουρκικά έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΚΚΕ στην Καρδίτσα.

«Τόσο η συζήτηση γύρω από την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, όσο και οι αντιπαραθέσεις εν όψει της συνέχισης των ερευνών υδρογονανθράκων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτουν την ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «εν όψει των πολλαπλών εκλογών, έχει ξεκάθαρα ξεκινήσει η κούρσα για να διασφαλιστεί από σήμερα κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υπηρέτηση του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

karditsa4

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός από τον λαό και τη νεολαία. Τα συλλαλητήρια που έγιναν αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα, τα συλλαλητήρια και η απεργία που ετοιμάζεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τις 28 Νοέμβρη, πρέπει να αποτελέσουν όχι κορύφωμα αλλά ένα νέο, σταθερό εφαλτήριο για τη συνέχεια”.

Και συνέχισε: “Όταν οι αγώνες χαλαρώνουν τόσο η σημερινή όσο και η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα ισχυριστούν ότι ο λαός τελικά συναινεί. Μη ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο επιχείρημα ότι παρά το βαρύ μνημόνιο του Αυγούστου του ’15, στις εκλογές του Σεπτέμβρη, ένα σημαντικό μέρος του λαού τον ξαναψήφισε. Το ίδιο θα πει και η ΝΔ αν έλθει πρώτο κόμμα στις εκλογές του 2019. Όλοι τους χρησιμοποιούν την ψήφο του λαού για να τον καθηλώσουν”.

Ακόμα η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως, το βέβαιο είναι ότι με βάση κυρίως τις συμφωνίες και των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής με την ΕΕ από το 1992 και μετά που υιοθετήθηκε η συνθήκη του Μάαστριχ με μόνη αρνητική ψήφο του ΚΚΕ, θα μείνουν σε ισχύ οι πάνω από 1.000 αντιλαϊκοί νόμοι, η πιο ωμή βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κερδοφορίας της τελευταίας 10ετίας του 20ου και των πρώτων 10ετιών του 21ου αιώνα”.

karditsa3

“Είμαστε βέβαιοι ότι το 2060” συνέχισε η κ.Παπαρήγα, “δεν θα μοιάζει καθόλου με το σήμερα, αλλά για να μη μοιάζει, για να κάνει, δηλαδή, οριστικά ο λαός το κουμάντο σε αυτή τη χώρα πρέπει έγκαιρα να παρθούν μεγάλες αποφάσεις από τους αγωνιστές και αγωνίστριες, ιδιαίτερα από εκείνους που για μια σειρά λόγους ακόμα διστάζουν, ή διατηρούν κάποιες ελπίδες ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από πάνω”.

Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να ζητούν την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, να επιστραφούν όλες οι περικοπές. Αλλιώς, διευκρίνισε, “θα είναι στο έλεος της κυβέρνησης που κομπορρημονεί ότι κατάφερε να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, που σημαίνει ότι νομιμοποιούνται όλες οι ως τώρα περικοπές συντάξεων, και ο νέος τρόπος υπολογισμού συντάξεων που οδηγεί τους σημερινούς εργαζόμενους να πάρουν ακόμα πιο μικρές συντάξεις”.

karditsa2