• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε περήφανοι που εκφράσαμε το «γαμώτο» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος ήταν καθαρός, από τα τιθέμενα ερωτήματα, ο φενακιασμένος χαρακτήρας του. Και όσο πλησιάζαμε σε αυτό γινόταν πιο καθαρό από τις δηλώσεις των τότε κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι χρεία άλλων αποδείξεων έχουμε όμως από την κυνικότατη δήλωση του κ. Τσίπρα στο κλείσιμο των εργασιών της συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το δημοψήφισμα χρησιμοποιήθηκε για την ανώδυνη εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας:

«Αναγκαστήκαμε σε συμβιβασμό με την Ευρώπη αλλά δεν θα συμβιβαστούμε με όσους οδήγησαν τον λαό σε αυτή την οδυνηρή θέση εντός Ελλάδας. Είμαστε περήφανοι που εκφράσαμε το «γαμώτο» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Το Όχι θα μπει σε σχέδιο μεταρρυθμίσεων».

Δε μας εκπλήσσει το πολιτικό  θράσος  του κ. Τσίπρα να συνεχίζει να υπόσχεται ότι θα αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις του 3 μνημονίου. Μόνο έτσι μπορεί να υπηρετήσει μια πολιτική βάρβαρη, εξοντωτική για το λαό.

Βέβαια, πρέπει να μας γίνει μάθημα για τους άλλους «αριστερούς» σωτήρες (του συστήματος) που ήταν συμπρωταγωνιστές στην εξαπάτηση του λαού και στην προσπάθεια ανάσχεσης του ριζοσπαστισμού.

Ηρακλής Κακαβάνης