Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Τσίπρας: Υψηλοί τόνοι για τις υποκλοπές, αλλά και κραυγαλέος εξαγνισμός του σάπιου αστικού κράτους

Για «πρωτοφανή θεσμική και συνταγματική εκτροπή» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, επιμένοντας να εμφανίζει τις υποκλοπές ως «απόκλιση» από αυτό το σάπιο σύστημα και το κράτος του που είναι οργανωμένο στην αντιμετώπιση του εχθρού-λαού.

«Δεν είστε μειωμένου καταλογισμού, κ. Μητσοτάκη. Είστε ένοχος», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων. «Γνωρίζατε τα πάντα και έξι μήνες λέγατε ψέμα πάνω στο ψέμα», είπε, κάνοντας λόγο για κακοποίηση του Κράτους Δικαίου και της αλήθειας, «τόσο που να μοιάζει η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης».

Στην ομιλία του όχι μόνο δεν είπε κουβέντα για όλο αυτό το δυσώδες θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατάνε οι παρακολουθήσεις και η συγκάλυψη τους -και πώς αλλιώς αφού το έχει συνδιαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά φρόντισε να εξαγνίσει το αστικό πολιτικό σύστημα. «Η δημοκρατία και οι θεσμοί της φάνηκαν τελικά πολύ πιο ανθεκτικοί από ό,τι μπορούσατε να φανταστείτε και σήμερα είσαστε εκτεθειμένος», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ένας από τους λόγους που χρησιμοποιήθηκε το παράνομο λογισμικό από την κυβέρνηση και μετατράπηκε η ΕΥΠ «σε εγκληματική συμμορία» είναι για να γίνονται δουλειές και απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, καθώς και για να ελέγχονται οι πολιτικές εξελίξεις.

Αφού διάνθισε την ομιλία του με έντονα υψηλούς τόνους προς τον πρωθυπουργό του στιλ «ένοχος ή βλαξ», φρόντισε να βγάλει λάδι όλο αυτό το πλέγμα ευρωενωσιακών οδηγιών και νόμων που έχουν καταστήσει νόμιμα τα λογισμικά παρακολούθησης και τους διάφορους μηχανισμούς, εμφανίζοντας τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα ως «απόκλιση» από ένα «ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου», όταν στην πραγματικότητα αυτό είναι το Κράτος Δικαίου τους…

Δεν παρέλειψε δε να χαρακτηρίσει «ιστορικής σημασίας» τη σημερινή συνεδρίαση, υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν αν είναι «με την δημοκρατία ή με την εκτροπή». Το ίδιο δίλημμα έθεσε ενόψει των εκλογών, επιδιώκοντας να τις μετατρέψει σε μια κοκορομαχία ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα