Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλ. Τσίπρας: 15 Ιανουαρίου 2015 Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη -15 Ιανουαρίου 2018: Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη

Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Ως άλλος Μαυρογιαλούρος, στις 15 Ιανουαρίου 2015 (λίγες ημέρες πριν τις εκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα), ο Αλ. Τσίπρας μοίραζε με τη σέσουλα ανέξοδες υποσχέσεις στους Ροδίτες, παίζοντας με τα βάσανα του λαού: «τα κοράκια των distress funds είναι έτοιμα να πέσουν πάνω στους δανειολήπτες για να τους πάρουν τα σπίτια … με το ΣΥΡΙΖΑ , κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»!!!

Έκτοτε και αφού ανήλθε στην εξουσία αποδείχτηκε κυβέρνηση βρώμικων και ειδικών αποστολών, φόρτωσε με νέα βάρη το λαό και έκανε όσα οι άλλοι δεν τόλμησαν να κάνουν (κατάργηση της απεργίας, πλειστηριασμοί). Το δήλωσε απερίφραστα προ ημερών και ο Ντάισελμπλουμ, «με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο όλα έγιναν ευκολότερα»!!!

Αφού απενοχοποίησε τα μνημόνια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αντιλαϊκές πολιτικές, τον ιμπεριαλισμό και τον Τραμπ κλπ., σειρά είχε η απενοχοποίηση των πλειστηριασμών, άλλοτε λέγοντας ότι έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, άλλοτε κοροϊδεύοντας ότι δήθεν αφορούν μόνο βίλες πλουσίων.

Αφού διέλυσε την όποια προστασία υπήρχε για την πρώτη κατοικία, υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των “κορακιών”, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα, έχει βάλει μπροστά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (χιλιάδες σπίτια λαϊκών νοικοκυριών θα χαθούν μέσα στο 2018) και ποινικοποίησε τη δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων αγωνίζονται ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Σήμερα, 15 Ιανουαρίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα (που υποσχέθηκε στους θεσμούς) με το οποίο, μεταξύ άλλων, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το δημόσιο. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι λαϊκά νοικοκυριά θα χάνουν τα σπίτια τους για 500 ευρώ χρέος στο δημόσιο!!!

Και αυτό για να “βοηθήσουν” τους “υγιείς επιχειρηματίες” που θέλουν να “επενδύσουν” στη χώρα κάνοντας πλιάτσικο στο βιος του λαού ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει τη φοροληστεία με τους έμμεσους και άμεσους φόρους.

Ένα είναι βέβαιο, όταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί, όσοι τους ψήφισαν δε θα’χουν που να σταθούν.

Τα λαϊκά νοικοκυριά δε θα ‘μόνα τους στη “δίκαιη” ανάπτυξή τους. Τα συνδικάτα, οι Λαϊκές Επιτροπές, στην πρόκληση της κυβέρνησης θα απαντήσουν με ένταση της πάλης για την προστασία του λαού από το πλιάτσικο που ετοιμάζουν κυβέρνηση, τραπεζίτες και ξένα funds, στο μόχθο και τον κόπο του λαού να αποκτήσει ένα κεραμίδι.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook