Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αμβρόσιε ή χωροφύλακα της χούντας Θανάση Λενή…

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Μην έχοντας το φόβο του λαού, που διάκειται στην πλειοψηφία του εν πλήρη και αυτοχειριακή υπνώσει, του το πετάς κατάμουτρα. Διότι πέραν της γενοκτονίας που τον καταδικάζετε, του βγάζετε σαδιστικά και τη γλώσσα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις σου είσαι ένας φασίστας. Αλλά είσαι και κατσαπλιάς υπό την κυριολεκτική έννοια. Φυσικός αυτουργός στο πλιάτσικο που συντελείται σε βάρος του Λαού. Αυτά πάνε μαζί χωροφύλακα. Από τα πλέον σεσηπότα και ζέχνοντα μέλη του πιο τρομακτικού, σκοταδιστικού και εγκληματικού οργανισμού της Ιστορίας. Του οργανισμού γέννημα-θρέμμα της εκμετάλλευσης και πιστού υπηρέτη της, που καταδίκασε την ανθρωπότητα στον υπερχιλιετή σκοτεινό μεσαίωνα της απύθμενης εγκληματικότητάς σας.

Φασίστα χωροφύλακα της χούντας (συ είπας), σύντομα – φυσικός νόμος γαρ – θα πας προς θεού σου και η τότε μπόχα σου, καθώς θα συνδιαλέγεσαι με τα σκουλήκια, θα υπολείπεται της σημερινής. Τουτέστιν θα ξεβρομίσει κατά κάτι ο κόσμος. Αλλά τις νύχτες σου, που εξαντλούνται, καθώς μετράς τους βασανισμένους που πέρασαν από τα χέρια σου και τα εκατομμύρια των θυμάτων της εκκλησίας σου και της τάξης σας, είναι αδύνατον να μην αντιλήφθηκες το αυτονόητο.

Όσο κι αν μας (ξανά-) πνίξει, ταγματάρχη της χωροφυλακής στη χούντα, η τσίκνα της ανίερης εξέτασής σας, Υπατίες, Κέπλερ, Τζορντάνο Μπρούνο, Κοπέρνικοι, Γαλιλαίοι και τόσοι άλλοι, θα ξεπηδάνε συνεχώς. Κι αυτοί είναι που θα σπρώχνουν τον κόσμο μπροστά και θα καταγράφει με φωτεινά γράμματα η Ιστορία. Κι η Γη επίπονα θα γυρίζει.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ