Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αμετάκλητα ένοχος ο χρυσαυγίτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας

Αμετάκλητα ένοχος κρίθηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο (Πλημμελημάτων) ο Μιχ. Γιαννόγκωνας, στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για την επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ στην Πετρούπολη στις 8/10/2011, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δημοτική σύμβουλος και ένας ανήλικος μαθητής. Ο εν λόγω καταδικάστηκε ομόφωνα σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου:

«Την 8/10/2011, ημέρα Σάββατο, στην Πετρούπολη Αττικής, περί ώρα 12.20, ομάδα περίπου πενήντα ατόμων που ανήκαν στον πολιτικό χώρο της “Χρυσής Αυγής” (…) με διακριτικά και συνθήματα της εν λόγω οργάνωσης, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κ. Βάρναλη, όπου βρισκόταν ομάδα ατόμων που μοίραζε έντυπο υλικό (τοποθετημένο σε τραπέζι) σχετικό με απεργιακές κινητοποιήσεις (…) διέπραξαν σε βάρος των προαναφερομένων ατόμων βιαιοπραγίες ενώ ταυτόχρονα φώναζαν σε αυτούς “κομμούνια”, “θα σας κάνουμε σαπούνια”, “θα πεθάνετε”. Ειδικότερα ο πρώτος των κατηγορουμένων Μιχαήλ Γιαννόγκωνας του Ιωάννη, από κοινού ενεργώντας και με κοινό προς τούτο δόλο με άγνωστα άτομα και με ενωμένες δυνάμεις με αυτά, από πρόθεση τέλεσε σε βάρος των παραπάνω ατόμων βιαιοπραγίες και συγκεκριμένα επιτέθηκε από κοινού με τα άγνωστα άτομα…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχ. Γιαννόγκωνας είχε καταθέσει στον Αρειο Πάγο, το 2014, καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο βίντεο που έχει δει τη δημοσιότητα.