Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμετανόητος και θρασύδειλος ο νταής αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο παιδί στο Μενίδι

Αμετανόητος και θρασύδειλος ο νταής αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο παιδί στο Μενίδι δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας: «Με έβρισε αισχρά και με έφτυσε. Εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα». Αυτό είπε  όταν πήγε στην υπηρεσία του για του κοινοποιηθεί η διαταγή διαθεσιμότητας που του έχει επιβληθεί για την πράξη του.

Ο αστυνομικός, ο οποίος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα με τον δικηγόρο του ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την Κυριακή είχε ζητήσει… ρεπό για «σοβαρό προσωπικό λόγο» για να αποφύγει το αυτόφωρο. Όταν τα όρια του αυτοφώρου έληξαν παρουσιάστηκε χθες στον Εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί το εν λόγω αδίκημα.

Την ίδια ώρα, σε βάρος των τριών άλλων εμπλεκόμενων αστυνομικών στο περιστατικό ασκήθηκε Ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης.

Και οι τρεις αστυνομικοί παραπέμπονται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αστυνομικός που χαστούκισε τον 11χρονο στο Μενίδι είχε κατηγορηθεί το 2018 ότι είχε κακομεταχειριστεί τον ίδιο ανήλικο. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από αναφορές συναδέλφων του. Ο αστυνομικός είχε ακινητοποιήσει όχημα στο οποίο επέβαινε ο συγκεκριμένος ανήλικος και το οποίο οδηγούσε ένας φίλος του, ηλικίας περίπου 11 – 12 ετών. Ο αστυνομικός προσήγαγε τα δύο παιδιά στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών, όπου φαίνεται να συγκεντρώθηκαν συγγενείς των δύο παιδιών. Ο παππούς του 11χρονου είχε κατηγορήσει τότε τον αστυνομικό ότι είχε τραβήξει το αυτί του εγγονού του. Μάλιστα, τότε είχε διαταχθεί και ΕΔΕ εναντίον του ίδιου ένστολου, με άγνωστη εξέλιξη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο