Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αμπελόκηποι: Πολιτιστική Εκδήλωση για τη Γεωργία και τον πολιτισμό της

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΗ 2018, 8.00μμ
Αίθουσα Λάκωνος 9, Πάρκο ΚΑΠΑΨ
Σε συνεργασία με το Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο « Ο Καύκασος»,
Πολιτιστική Εκδήλωση για τη Γεωργία και τον πολιτισμό της.

Προβολή της πολυβραβευμένης, καταπληκτικής ταινίας της Γεωργιανής σκηνοθέτριας Miriam Khachvani, « DEDE» (2017, διάρκεια 97 λεπτά) που έχει προκαλέσει αίσθηση στον κινηματογραφικό κόσμο καθώς έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες σε παγκόσμια φεστιβάλ.

Η νεαρή Ντίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό όπου η ζωή «κυβερνάται» επί αιώνες από την παράδοση. Ο παππούς της, έχει κανονίσει ήδη τον γάμο της με τον David, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο. Επιστρέφοντας φέρνει μαζί του και τον συμπολεμιστή του, στον οποίο οφείλει τη ζωή του. Ο όμορφος Gegi, και η Ντίνα ερωτεύονται. Θα καταφέρει να εναντιωθεί στις «στεγανές» παραδόσεις της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει; Και, αν το κάνει, ποιο θα είναι το τίμημα;

Χαιρετισμός και ομιλία του Δρα Αβταντήλ Μικαμπερίτζε, επιφανή Ελληνιστή, συν-ιδρυτή της Έδρας Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, διευθυντή του Γεωργιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και πρόεδρο του Ελληνογεωργιανού Πολιτιστικού Κέντρου «Ο Καύκασος».

Πολιτιστικό δρώμενο με έθιμα, χορούς και τραγούδια της Γεωργίας, σε επιμέλεια των μελών του Ελληνογεωργιανού Πολιτιστικού Κέντρου « Ο Καύκασος».

Μια εκδήλωση της κινηματογραφικής ομάδας του Συλλόγου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ