Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανέκρουσε πρύμναν η Β’ Βάθμια Ημαθίας μετά το θόρυβο και την πίεση που οδήγησε σε παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας

Μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε από το atexnos.gr και την ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Ημαθίας και την πίεση που ασκήθηκε από φορείς της περιοχής σταμάτησε κάθε διαδικασία σε βάρος του καθηγητή του 4ου Λυκείου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, λίγο μετά τις 16.00 σήμερα, ενημερώνει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα και μετά από επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι δεν έχει διαταχθεί κανενός είδους διοικητική έρευνα σε βάρος του καθηγητή του 4ου Λυκείου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, ο οποίος στοχοποιήθηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Ευχάριστη εξέλιξη η άρση κάθε έρευνας σε βάρος του καθηγητή, όμως το γεγονός είναι υπαρκτό. η προϊσταμένη της Β’Βάθμιας είχε διατάξει ΕΔΕ, την οποία με την παρέμβαση του υπουργείου Παδείας πήρε πίσω.  Είχε προχωρήσει η διαδικασία σε βάρος του Δ. Ταχματζίδη. Μάλιστα είχε οριστεί οριστεί και ο καθηγητής που θα διενεργούσε την έρευνα (για την ιστορία οι δύο πρώτοι καθηγητές που ορίστηκαν παραιτήθηκαν και ορίστηκε τρίτος) ο οποίος επικοινώνησε με τον στοχοποιημένο από τη Χρυσή Αυγή καθηγητή για τα περαιτέρω.

Οι πολιτικές ευθύνες για το υπουργείο παραμένουν. Έπρεπε να γίνει γνωστό το θέμα για να σταματήσει η δίωξη.