Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβολή στη δίκη των δύο σπουδαστών που συμμετείχαν σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Νέα αναβολή για τις 10 Οκτώβρη στη δίκη των Στράτου Καρύδα και Κώστα Φραγκουλόπουλου, επρόκειτο να δικαστούν σήμερα για με ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη.

Οι δύο σπουδαστές οδηγήθηκαν την Τρίτη 17 Απρίλη στο Αυτόφωρο, μετά την άγρια καταστολή που δέχτηκε η κινητοποίηση από τα ΜΑΤ, επειδή «τόλμησε» συμβολικά να αποκαθηλώσει τον ανδριάντα του σφαγέα των λαών, του προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν. Το στημένο κατηγορητήριο περιλαμβάνει απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά…

Την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες σπουδαστές εξέφρασαν και σήμερα -όπως και στις προηγούμενες δικάσιμους- φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κύμα καταστολής.

Στο πλευρό των σπουδαστών βρέθηκαν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι σπουδαστές, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, δήλωσαν ότι και στις 10 Οκτώβρη θα βρεθούν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δύο σπουδαστές και καταγγέλλοντας την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο