Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αναβολή της συγκέντρωσης 2 Οκτώβρη στο Πάρκο Ελευθερίας

Ανακοίνωση
Επιτροπής Αγώνα
ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία
για τις Στρατιωτικές Βάσεις

✔️  Αναβολή της συγκέντρωσης 2 Οκτώβρη
στο Πάρκο Ελευθερίας 🔻

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, ανακοινώνει την αναβολή της προγραμματισμένης συγκέντρωσης για τις 2 Οκτώβρη στο Πάρκο Ελευθερίας, ενάντια στην ανανέωση κι επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, λόγω κήρυξης γενικής απεργίας, κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ, την ίδια μέρα. Η νέα ημερομηνία, που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες και θα συνδυαστεί με την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας 🔻🔻

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να δώσουν μαζικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση και να κλιμακώσουν την πάλη, ώστε να ενημερωθεί πλατιά ο λαός μας μέσα από συσκέψεις, συζητήσεις για τις επικίνδυνες εξελίξεις που φέρνει η ανανέωση και επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ🔻🔻Logo EEDYE header

Να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή, παντού το κείμενο συλλογής υπογραφών, που μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι, απαιτώντας:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ KAI ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  • Να μην ανανεωθεί – να καταγγελθεί η Ελληνο-Αμερικάνικη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Αθήνα, 25 Σεπτέμβρη 2019


🔹 Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
🔹 Εργατικά συνδικάτα – Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. – Φοιτητικοί σύλλογοι – Ο.Β.Σ.Α. – Ο.Γ.Ε. – Α.Σ.Γ.Μ.Ε.


✔️  Ωστόσο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια ενημέρωσης του λαού, ενώ παράλληλα, κλιμακώνεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ανανέωση της Συμφωνίας, αθροίζοντας ήδη χιλιάδες υπογραφές -όποιος επιθυμεί μπορεί να υπογράψει και ηλεκτρονικά.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Σε άλλες πόλεις

✔️   Το μήνυμα του ξεσηκωμού ενάντια στην άθλια Συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά φτάνει παράλληλα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, σε σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας αποφασίστηκαν η συμμετοχή στην καμπάνια συλλογής υπογραφών και η πραγματοποίηση πικετοφορίας τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 19.00, από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, και συλλαλητηρίου τις μέρες που θα πραγματοποιείται η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις στο Δημοτικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη Συμφωνία.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (Φιλελλήνων – Δημητριάδος).
  • H Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας καλεί σε σύσκεψη αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί τα σωματεία των εργαζομένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς των επαγγελματιών, τους συλλόγους γυναικών, γονέων και άλλους φορείς της πόλης σε σύσκεψη, αύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Σωματεία και φορείς συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις
  • Συλλαλητήριο την Τρίτη 8 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης που συγκροτήθηκε χτες, με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο.
  • Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι μικρών επαγγελματιών και αγροτών, συνταξιουχικών οργανώσεων, Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ, απόστρατοι, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Επίσης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πανεπιστημιακοί και άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού. Παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλύοντας εισηγητικά το στόχο της σύσκεψης, ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, στάθηκε στην ανάγκη «να διαμορφωθεί σχέδιο δράσης, που θα συμβάλει στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού, σε ένα πλατύ άνοιγμα και σε μαζική κινητοποίηση λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, για να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στην ανανέωση – ενίσχυση – επέκταση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του λεγόμενου “Στρατηγικού Διαλόγου” με τις ΗΠΑ».

Αναφέρθηκε επίσης στις επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής και κάλεσε σε ένταση της προσπάθειας για την ανάπτυξη μαζικού, μαχητικού κινήματος, που θα συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές, θα προβάλλει και θα διεκδικεί στόχους προς το συμφέρον των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Μπ. Βέλλης, παρουσίασε το κάλεσμα για το συλλαλητήριο.

Τον σημαντικό ρόλο των υποδομών της χώρας μας στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή και τους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό μας φώτισε, τέλος, η τοποθέτηση του Γ. Γκαντίδη, απόστρατου και εκπροσώπου της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Στη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν εκπρόσωποι της ΟΓΕ, των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, των εκπαιδευτικών (Α’ και Δ’ ΕΛΜΕ), των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Επιβεβαίωσαν την απόφαση των φορέων τους να κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις ώστε το πλαίσιο πάλης να συζητηθεί πλατιά στους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, των μαθητών και φοιτητών, των γυναικών. Αλλά και να ενταχθούν μαχητικά στην καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Πανσπουδαστική

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ τη στάση των άλλων δυνάμεων
στο θέμα της Συμφωνίας για τις βάσεις
οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»
σε φοιτητικούς συλλόγους Αθήνας

✔️    Τη στάση των εκπροσώπων των παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, BLOCO και ΕΑΑΚ στα Διοικητικά Συμβούλια, όπου αρνήθηκαν τη συμμετοχή και οργάνωση της δράσης των φοιτητών στον αγώνα ενάντια στην επέκταση ΝΑΤΟικών βάσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας.

✔️    Σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Οι δυνάμεις της ΔΑΠ, για μία ακόμη φορά, στην πλειοψηφία των σχολών, δεν μπήκαν καν στον κόπο να πατήσουν το πόδι τους στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων (…) Πάντως, όπου τελικά μας “έκαναν την τιμή”, αγκαλίτσα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, BLOCO – τα υποδειγματικά “αμερικανάκια του Πάιατ” μέσα στις σχολές – υπερασπίστηκαν τόσο τη συμμετοχή της χώρας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ “γιατί μας προστατεύει” όσο και τη νέα επέκταση των βάσεων του θανάτου στη χώρα μας! (…)

✔️    Ερωτήματα προκαλεί όμως και η στάση των δυνάμεων των ΕΑΑΚ που καταψήφισαν τη σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ, με φτηνές δικαιολογίες όπως ότι “η σύσκεψη…”, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, συλλόγων γυναικών και αυτοαπασχολούμενων, “…είναι κομματική” και μάλιστα “δεν πρέπει να γίνει”! (…)

✔️    Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τοποθέτησή τους στο ΔΣ της Παντείου, όπου υποστήριξαν ότι στο σημερινό Πανεπιστήμιο δεν γίνεται να μην κάνεις έρευνα για το ΝΑΤΟ! Για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην πολιτική παλιών και νέων κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μεγάλων επιχειρηματιών». Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να τους γυρίσουν την πλάτη και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις.