Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αναζητά απαντήσεις ο Θεοδωρικάκος για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα υπό την πίεση της οργής και των ερωτηματικών

Τα εύλογα και σοβαρά ερωτήματα για το πώς κατέληξε ένα περιστατικό ρουτίνας  στο να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος από μπαράζ πυροβολισμών αστυνομικών σε κατοικημένη περιοχή. ανάγκασαν τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ζητήσει να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο  αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα

Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη η επιχειρησιακή αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Όσο περνούν οι ώρες τα ερωτήματα πληθαίνουν καθώς η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη φανερώνοντας ανησυχητικά φαινόμενα ασυνεννοησίας αλλά και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του τραγικού συμβάντος που δημιουργούν βάσιμες υποψίες για προσπάθεια συγκάλυψης.

Παράλληλα μεγάλη είναι η οργή των πολιτών για το περιστατικό οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμη και για εκτέλεση του 20χρονου. Μαζί με την οργή και η ανησυχία και ανασφάλεια για τις οδηγίες που έχουν οι αστυνομικοί και τον τρόπο που λειτουργούν ακόμη και σε περιστατικά ρουτίνας.

vivlio mpelogiannis