Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΕΕΔΥΕ για Ουκρανία: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Την ανάγκη απεμπλοκής της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αναδεικνύει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη απαιτώντας παράλληλα να μη χρησιμοποιηθεί καμία ευρωατλαντική υποδομή από το έδαφος της χώρας για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην Ουκρανία. Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, στο έδαφος όλων των γεγονότων που μεσολάβησαν στην περιοχή της Ουκρανίας από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Γίνεται φανερό πως πηγή των σφοδρών αυτών ανταγωνισμών είναι οι τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές στο ουκρανικό έδαφος, οι αγωγοί Ενέργειας, οι δρόμοι μεταφοράς εμπορευμάτων, οι σφαίρες επιρροής και το ποιος θα κάνει κουμάντο σε αυτά, πάντα σε βάρος του ουκρανικού λαού και των λαών της περιοχής.

Η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή και γενικότερα στα σύνορα με τη Ρωσία αποκαλύπτουν για πολλοστή φορά πως οι δεκάδες αμερικανοΝΑΤΟικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, όπως η “Defender Europe 2021”, η “Atlantic Resolve” και πολλές ακόμη, στις οποίες συμμετείχε ενεργά η χώρα μας, αποτελούν πρόβες πολέμου, στοχεύοντας άλλους λαούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική της εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και τον λαό μας σε αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών, με απρόβλεπτες συνέπειες. Βρίσκει τη στήριξη και από τα άλλα αστικά κόμματα, που παρά τις δήθεν επιμέρους διαφοροποιήσεις τους συντάσσονται μέχρι κεραίας με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για λογαριασμό της αναβάθμισης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.

Συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, απογειώνει την εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που υπέγραψε και που προτίθεται να φέρει προς κύρωση στη Βουλή στο επόμενο διάστημα, αποτελεί μαγνήτη κινδύνων. Στοχοποιεί τον λαό και τη χώρα μας. Τη μετατρέπει σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Οι προειδοποιητικές δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα είναι χαρακτηριστικές των κινδύνων που ελλοχεύουν. Αποκαλύπτουν πως σε αντίθεση με τα παραμύθια των δήθεν ωφελειών από την ύπαρξη και την επέκταση των ευρωατλαντικών υποδομών, η πραγματικότητα υπογραμμίζει τους μεγάλους κινδύνους.

Ιδιαίτερα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η κυβέρνηση παίζει με το φιτίλι του πολέμου. Αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα οι υποδομές στην Αλεξανδρούπολη και στη Σούδα καλούνται να παίξουν ρόλο προώθησης βαρέως εξοπλισμού και στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη.

Ως εδώ! Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό και καλεί σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση τον ελληνικό λαό μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις. Χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Για να μη χρησιμοποιηθούν η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα και καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Για να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Να επιστρέψουν από το εξωτερικό όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα